Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

ΔΙΟΔΙΑ ΤΕΜΠΩΝ ΤΕΛΟΣ – ΔΙΟΔΙΑ ΠΥΡΓΕΤΟΥ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΠΥΡΓΕΤΟΥ * ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΕΜΠΩΝ

Διπλασιάζονται τα διόδια!

* Τι θα πληρώνουν δίκυκλα, Ι.Χ. και φορτηγά * Ελεύθερη η διέλευση για Δήμους Ευρυμενών - Κ. Ολύμπου

  


Από την ερχόμενη Δευτέρα 24 Αυγούστου θα ξεκινήσει η λειτουργία του νέου Σταθμού Διοδίων στον Πυργετό, με ταυτόχρονη διακοπή της λειτουργίας του Σταθμού Διοδίων Τεμπών, όπως είχε γράψει προ ημερών η «Ε».

Οι νέες τιμές των διοδίων τελών για το έτος 2009 στο νέο Σταθμό Διοδίων Πυργετού θα προκαλέσουν ανάμικτα συναισθήματα στους οδηγούς. Ανακούφιση σε όσους χρησιμοποιούσαν μέρος της ΠΑΘΕ και τα διόδια των Τεμπών για να φτάσουν στα παράλια των Δήμων Ευρυμενών και Κάτω Ολύμπου, καθώς πλέον η διέλευσή τους δεν θα χρεώνεται και πονοκέφαλο σε όσους χρησιμοποιούν τα νέα διόδια, αφού διπλασιάζεται η χρέωση. Σύμφωνα με την εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» «βάσει της Σύμβασης Παραχώρησης, οι νέες τιμές στον Πυργετό θα διαμορφωθούν, με βάση τη χιλιομετρική απόσταση ως εξής: για δίκυκλα, τρίκυκλα 1,5 ευρώ (από 70 λεπτά), για οχήματα 2 ευρώ (1 ευρώ στα Τέμπη), για βαριά οχήματα με λιγότερους από 4 άξονες 5,30 ευρώ (από 2,5 ευρώ) και πάνω από 4 άξονες 7,4 ευρώ (από 3,6 ευρώ).

Οι τιμές στα Τέμπη είχαν οριστεί από την σύμβαση χωρίς τη χιλιομετρική απόσταση, ενώ πλέον από την προσεχή Δευτέρα θα υπολογίζεται η μισή απόσταση από τα διόδια Μοσχοχωρίου μέχρι Πυργετό και Λεπτοκαρυά.

Στο νέο Σταθμό Διοδίων Πυργετού, όπως και στους υπόλοιπους Σταθμούς Διοδίων, έχει εγκατασταθεί το ολοκληρωμένο σύστημα συλλογής διοδίων, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μπάρες και φωτεινούς σηματοδότες, ενώ η χρέωση θα είναι και για τις δύο κατευθύνσεις.

Η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» εφιστά την προσοχή των χρηστών στη λειτουργία του φωτεινού σηματοδότη και της μπάρας κατά τη διέλευσή τους από τις λωρίδες των σταθμών διοδίων και τους ευχαριστεί για τη συμβολή τους στην ομαλή λειτουργία του αυτοκινητόδρομου.

Γ.Ρ.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΑΛ -ΕΠΑΣ

ΛΑΡΙΣΑ, ΘΕΣΣΑΛΙΑ, Greece
Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ