Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Ρύθμιση προσμέτρησης προυπηρεσίας απο τον κλάδο ΔΕ01.17 Κομμωτικής  


 

Τετάρτη, 05 Αύγουστος 2009  

 
 

 
 

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΑΠΟ:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

T.Ε.01.19 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ

Επικοινωνία:

6937103463

sekke@freemail.gr

Θεσσαλονίκη, 5/8/2009

ΠΡΟΣ:

-     τον Υπουργό Εθν. Παιδείας και Θρησκευμάτων

κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο

-     τον Υφυπουργό Εθν. Παιδείας και Θρησκευμάτων

κ. Ανδρ. Λυκουρέντζο

- τον Ειδ. Γραμματέα ΥΠΕΠΘ

κ. Γεωρ. Γούση

-     τον Γενικό Δ/ντή Σπουδών ΠΕ και ΔΕ. κ. Νικολόπουλο

- τον Γενικό Δ/ντή Διοίκησης Προσωπικού

Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης
κ. Κωνστ. Κουτρομάνo

 KOIN.:

-     ΟΛΜΕ

- ΟΛΤΕΕ

-     Υπευθύνους Τομέα Παιδείας των πολιτικών κομμάτων

- Συντάκτες Εκπαιδευτικού Ρεπορτάζ


 

Θέμα: Ρύθμιση προσμέτρησης προυπηρεσίας απο τον κλάδο ΔΕ01.17 Κομμωτικής στον κλάδο ΤΕ01.19 Κομμωτικής & πρόταση για την ΑΣΠΑΙΤΕ

Κύριε Υπουργέ,

            Κύριε Υφυπουργέ,

           Αξιότιμοι κύριοι,

Το παρόν υπόμνημα συντάσσεται με αφορμή την ανακοίνωση της υπ.αριθμ. 90236/Δ2/27-7-2009 εγκυκλίου του ΥΠΕΠΘ και τη ρύθμιση προσμέτρησης της προυπηρεσίας αναπληρωτή η ωρομισθίου με βάση τη δήλωση προτίμησης των υποψηφίων για τον υπολογισμό της σε εναν μόνον κλάδο.

Με τη ρύθμιση αυτή εκλήθησαν να υποβάλουν εφάπαξ δήλωση προτίμησης για τον υπολογισμό της προϋπηρεσίας αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού σε ένα μόνον κλάδο, όσοι δεν την υπέβαλαν το διδακτικό έτος 2005-2006, καθώς και όσοι δεν είχαν τη δυνατότητα επιλογής κλάδου, επειδή η ημερομηνία λήψης του πτυχίου του δεύτερου κλάδου, στον οποίο επιθυμούσαν να υπολογιστεί η ως άνω προϋπηρεσία, είναι μεταγενέστερη της κτήσης της προϋπηρεσίας αυτής. Για την ανωτέρω διαδικασία λαμβάνεται υπόψη η προσφερθείσα προϋπηρεσία μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους 2004-2005.  Η κατά το άρθρο 9, παρ. 5 του ν. 3391/2005 (ΦΕΚ 240 Α΄) δήλωση προτίμησης για τον υπολογισμό της προϋπηρεσίας αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού σε ένα μόνον κλάδο, για όσους δεν την υπέβαλαν το διδακτικό έτος 2005-2006, καθώς και για όσους δεν κατέστη δυνατή η επιλογή κλάδου, επειδή η ημερομηνία λήψης του πτυχίου του δεύτερου κλάδου, στον οποίο επιθυμούσαν να υπολογιστεί η ως άνω προϋπηρεσία, είναι μεταγενέστερη της κτήσης της προϋπηρεσίας αυτής, υποβάλλεται εφάπαξ μαζί με την αίτηση εγγραφής στους πίνακες αναπληρωτών ή ωρομισθίων του διδακτικού έτους 2009-2010.

Κύριε Υπουργέ,

Πιστεύουμε στην καλοπροαίρετη προθεσή σας για επίλυση μεμονομένων περιπτώσεων αδιορίστων συναδέλφων μας και δει του κλάδου ΔΕ01.17 Κομμωτικής. Η οποιαδήποτε όμως ρύθμιση που γίνεται δεν θα πρέπει να δημιουργεί αναστάτωση σε όλους τους υπόλοιπους αδιόριστους συναδέλφους του κλάδου ΤΕ01.19 Κομμωτικής.

Κύριε Υπουργέ,

Οι αδιόριστοι συνάδελφοι του κλάδου ΤΕ01.19 Κομμωτικής χρονια τώρα στηρίζουν την Τεχνική Εκπαίδευση στον Τομέα Αισθητικής-Κομμωτικής, φεύγοντας πολλές φορές μακριά απο τα σπίτια και τις οικογενείες τους. Με την ανωτέρω ρύθμιση επέρχεται μεγάλη και άδικη αναστάτωση και ανακατάταξη στον ενιαίο πίνακα διορισμών αλλα και στους πίνακες αναπληρωτών-ωρομισθίων ΤΕ01.19.

Κύριε Υπουργέ,

Με παλαιότερο νόμο «άρθρο 9, παρ. 5 του ν. 3391/2005 (ΦΕΚ 240 Α΄)» της παρούσης κυβέρνησης, δόθηκε το δικαίωμα σε εφάπαξ δήλωση–αίτηση προτίμησης κλάδου και έγινε ο διαχωρισμός της προυπηρεσίας και η σύνταξη νέου πίνακα ο οποίος έγινε αποδεκτός απο όλους τους εγγεγραμμένους.

Αδυνατούμε λοιπόν να καταλάβουμε την λογική της εκ νέου εφάπαξ δήλωσης–αίτησης η οποία αναιρεί την προηγούμενη, ανακατατάσει τον πίνακα και δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα τόσο στο 30μηνο (που θεωρείται ανοικτό απο την ΑΣΠΑΙΤΕ, το παιδαγωγικό πτυχίο της οποιας θεωρείται απαραίτητο για μόνιμο διορισμό) όσο και στο 24μηνο που με πολύ κόπο απέκτησαν οι συνάδελφοι.

Ζητούμε την τήρηση της σειράς του 30μηνου και κυρίως του ήδη υπάρχοντος 24μηνου (που είναι ανοικτό και θίγει κατάφορα τους συναδέλφους τόσο στην αναπλήρωση όσο και στην ΑΣΠΑΙΤΕ).

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή ως γνωστόν "Πολιτική είναι η Τέχνη του εφικτού" και επειδή υπάρχουν καλές προθέσεις απο όλους, θέλουμε να σας προτείνουμε μια λύση στην αναστάτωση που δημιουργείται στον κλάδο μας με την ανωτέρω ρύθμιση.

Προτείνουμε λοιπόν την αύξηση του αριθμού εισακτέων και την απορρόφηση όλων όσων θα εμφανίσουν 24μηνο, στον κλάδο ΤΕ01.19 Κομμωτικής, τα έτη 2009 και 2010 (και στα δύο τρίμηνα σπουδών του κάθε έτους) στην ΑΣΠΑΙΤΕ -για το τριμηνο προγραμμα παιδαγωγικης επιμορφωσης-, ώστε να μην αδικηθεί κανένας συνάδελφος και καμία συναδεφισσα.

Κύριε Υπουργέ,

Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι της ειδικότητας Κομμωτικής στηρίζουν την δευτεροβάθμια τεχνική εκπαίδευση εδώ και 25 χρόνια. Θεωρούμε πως με τις προτάσεις μπορούμε να βάλουμε και εμείς ένα λιθαράκι στην προσπάθεια που γίνεται για την αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης στη χώρα μας και ειμαστε στη διαθεση σας για οποιαδηποτε διευκρινηση.

Μ' εκτίμηση,

Για τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

T.Ε.01.19 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ

Η Πρόεδρος

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΥΪΜΤZΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΠΑΛ -ΕΠΑΣ

ΛΑΡΙΣΑ, ΘΕΣΣΑΛΙΑ, Greece
Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ