Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Για τους υποψηφίους του κλάδου ΤΕ01 απαιτείται αναγνωρισμένο από το ΥΠΕΠΘ πτυχίο Μέσης Τεχνικής Σχολής ή ΤΕΛ ή ΕΠΛ ειδίκευσης ή Β΄ κύκλου Τ.Ε.Ε. ή πτυχίο και βεβαίωση ισοτιμίας του συγκεκριμένου πτυχίου με πτυχίο Μέσης Σχολής, από τον Ο.Ε.Ε.Κ, εάν δεν είναι σαφής η βαθμίδα εκπαίδευσης. Για τα πτυχία εξωτερικού απαιτείται βεβαίωση ισοτιμίας από τον Ο.Ε.Ε.Κ., από την οποία να προκύπτει η αντίστοιχη ειδικότητα. καθώς και Ελληνομάθεια σύμφωνα με όσα ορίζονται στην περ. Β΄ του κεφαλαίου Γ΄ «Απαιτούμενα δικαιολογητικά» της παρούσας.


 

17. Για τους υποψηφίους του κλάδου ΔΕ01 απαιτείται αναγνωρισμένο από το ΥΠΕΠΘ πτυχίο Α΄ Κύκλου Τ.Ε.Ε. ή Τεχνικής και Επαγγελματικής Σχολής ή Κατώτερης Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής ή πτυχίο και βεβαίωση από τον Ο.Ε.Ε.Κ, από την οποία να προκύπτει ότι είναι ισότιμο και αντίστοιχο με πτυχίο Κατώτερης Επαγγελματικής Σχολής, και τριετής (3ετής) επαγγελματική πείρα στην ειδικότητα μετά την κτήση του πτυχίου. Για τα πτυχία εξωτερικού απαιτείται ισοτιμία από τον Ο.Ε.Ε.Κ. από την οποία να προκύπτει η αντίστοιχη ειδικότητα καθώς και Ελληνομάθεια σύμφωνα με όσα ορίζονται στην περ. Β΄ του κεφαλαίου Γ΄ «Απαιτούμενα δικαιολογητικά» της παρούσας.

Επίσης, σύμφωνα με τις διατάξεις των περ. α΄ και β΄ της παρ. 4 και των παρ. 5 και 6 του άρθρου 5 το ν. 3687/08, στις προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών των κλάδων ΤΕ01 και ΔΕ 01 προηγούνται όσοι έχουν πτυχίο παιδαγωγικών σπουδών της ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) ή πτυχίο ισοδύναμο προς αυτό ή βεβαίωση τρίμηνης επιμόρφωσης ΑΣΠΑΙΤΕ.


 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Ι: Η επαγγελματική πείρα αποδεικνύεται: α. Για τους ασφαλισμένους στον Ο.Α.Ε.Ε. (πρώην ΤΕΒΕ), από βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα, στην οποία θα αναφέρονται η ιδιότητα και τα χρονικά διαστήματα απασχόλησής τους και β. Για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ, από βεβαίωση του εργοδότη και επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του βιβλιαρίου ενσήμων. Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι στερούνται επαγγελματικής εμπειρίας, συμψηφίζεται ίσης χρονικής διάρκειας διδακτική προϋπηρεσία, η οποία δε μοριοδοτείται (παρ. γ άρθρο 2 του ν. 3687/2008).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΙΙ: Για τους αποφοίτους των ΕΠΑ.Σ και ΕΠΑ.Λ θα ακολουθήσει συμπληρωματική εγκύκλιος για υποβολή αιτήσεων για ένταξή τους στον πίνακα με μηδενικά μόρια, εφόσον λυθεί το θέμα της ένταξής τους σε κλάδο εκπαιδευτικών ΔΕ01 και ΤΕ01.


 

ΕΠΑΛ -ΕΠΑΣ

ΛΑΡΙΣΑ, ΘΕΣΣΑΛΙΑ, Greece
Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ