Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008


 

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΩΝ

ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ

Γ2/3325/4-9-89 , Γ2/1047/22-2-96 ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ


 

ΥΠΕΠΘ Γ2/3325/4.9.89

ΘΕΜΑ: " ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ.

Έχοντας υπόψη:

1. Την αριθμ. 02/31929/8.12.88 Υπουργική Απόφαση, με την οποία προστίθενται νέες ειδικότητες Εκπ/κού προσωπικού για την κάλυψη αναγκών στη Β/θμια Εκπ/ση.

2. Την ανάγκη καθορισμού μαθημάτων που θα διδάξουν οι εκπαιδευτικοί των νέων αυτών ειδικοτήτων.

3. Την κατάργηση της Ε' Δέσμης από τη Β/θμια εκπ/ση. Συμπληρώνουμε την αριθμ. Γ3/4535/10.11.88 εγκύκλιο μας, που καθορίζει τις αντιστοιχίες ειδικοτήτων των διαφόρων κλάδων Εκπ/κών και των διδασκομένων από αυτούς μαθημάτων, και ενσωματώνουμε τις σχετικές με το ίδιο θέμα εγκυκλίους Γ2/3813/7.9.87, Γ2/5867/30.11.87, Γ2/4535/10.11.88, Γ2/5023/12.12.88 και Γ2/951/27.2.89.

Η εφαρμογή της εγκυκλίου αυτής αρχίζει από το σχολικό έτος 19Θ9-90. Παρακαλούμε για την έγκαιρη αποστολή του συνημμένου πίνακα και των οδηγιών για την εφαρμογή του στις σχολικές μονάδες της περιφερείας σας, καθώς και για την ενημέρωση των Σχολικών Συμβούλων της Β/θμιας Εκπ/σης.


 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

1. Η σύνταξη του πίνακα αντιστοιχίας ειδικοτήτων εκπαιδευτικών και διδασκομένων μαθημάτων έγινε με σκοπό την αρτιότερη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα σχολεία και το σωστότερο υπολογισμό των κενών για μεταθέσεις τοποθετήσεις 22/10/2008και διορισμό εκπαιδευτικών.

2. Τα κενά για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών υπολογίζονται κατ' αρχήν από τα μαθήματα 1ης ανάθεσης. Όμως, σε διαθέσιμα κενά μπορούν να μετατεθούν εκπαιδευτικοί της ίδιας ειδικότητας διαφορετικών κλάδων ή εκπαιδευτικοί συναφών ειδικοτήτων, εφόσον είναι δυνατή η κάλυψη του υποχρεωτικού τους ωραρίου με μαθήματα 2ης ανάθεσης. Κατά την εφαρμογή της οδηγίας δεν μπορούν να προκύψουν διαθέσιμα κενά, εφόσον στο σχολείο υπηρετούν εκπαιδευτικοί που καλύπτουν το υποχρεωτικό τους ωράριο με μαθήματα 2ης ανάθεσης.

3.
Τα κενά για το διορισμό εκπαιδευτικών υπολογίζονται αποκλειστικά από τα μαθήματα 1ης ανάθεσης, ύστερα από τη ρύθμιση των υπεραριθμιών και χωρίς να
θίγονται οι εκπαιδευτικοί που κατέχουν οργανικές θέσεις με οποιοδήποτε προηγούμενο καθεστώς.

4.
Τα κενά για τις μεταθέσεις και διορισμό εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ4 είναι ενιαία για όλες τις ειδικότητες του.

5. Εκπαιδευτικοί θεωρητικών μαθημάτων μετατίθενται και τοποθετούνται σε ακάλυπτα κενά εργαστηριακών εκπαιδευτικών αντίστοιχης ειδικότητας, με βάση τη γενικότερη αρχή της σύνθεσης θεωρίας και πράξης, Εκπαιδευτικοί εργαστηρίων ΤΕ1 δεν μπορούν να μετατεθούν και τοποθετηθούν σε κενές θέσεις εκπαιδευτικών θεωρητικών μαθημάτων, προηγούνται όμως στις μεταθέσεις για κενά που προκύπτουν από ώρες εργαστηριακών μαθημάτων.

6.
Στις περιπτώσεις εκείνες που δεν υπάρχει ειδική αναφορά στον πίνακα δεν θα γίνεται διάκριση των εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ12, ΠΕ17, και ΠΕ14, ΠΕ18 για τη διδασκαλία συγκεκριμένων μαθημάτων.

7.
Στη διδασκαλία των μαθημάτων ( σχέδιο, εργαστήριο, λογιστικές εφαρμογές κ.λ.π.), που αναφέρονται σε 1η ανάθεση σε εκπαιδευτικούς περισσότερων του ενός κλάδων και που διδάσκονται από 2 ή 3 εκπαιδευτικούς ταυτόχρονα, συμμετέχει ένας τουλάχιστον εκπαιδευτικός των κλάδων ΠΕ12ήΠΕ17(ΠΕ18για τους Τεχνολόγους Οχημάτων), ΠΕ14 και ΠΕ9 αντίστοιχης ειδικότητας.

Στην περίπτωση αυτή την ευθύνη διεξαγωγής του μαθήματος έχει ο εκπαιδευτικός του κλάδου με ανώτερο πτυχίο, εφόσον δεν προβλέπεται διαφορετικό από κείμενες διατάξεις
για τη λειτουργία των ΣΕΚ και των σχολικών εργαστηρίων.

Εφαρμόζοντας την ανωτέρω οδηγία, δεν πρέπει να δημιουργούνται υπεραριθμίες
εκπαιδευτικών του κλάδου ΤΕ1, εξαιτίας συμμετοχής εκπαιδευτικών των άλλων κλάδων
στη διδασκαλία των εργαστηριακών μαθημάτων. Σε περίπτωση δημιουργίας τέτοιων
υπεραριθμιών, σε έκταση σχολείων περιφέρειας, η οδηγία 7 δεν πρέπει να εφαρμοσθεί.

8. Σε καμιά περίπτωση δεν προσλαμβάνεται αναπληρωτής ή ωρομίσθιος εκπαιδευτικός, όταν υπάρχουν στο σχολείο ή σχολεία της περιφέρειας μόνιμοι εκπαιδευτικοί συναφών προς το μάθημα ειδικοτήτων ή εκπ/κοί που μπορούν ή επιβάλλεται για τη λειτουργία του σχολείου να διδάξουν το μάθημα και δε συμπληρώνουν ωράριο, ανεξάρτητα από το αν αυτό το μάθημα συμπεριλαμβάνεται ή όχι στην ομάδα μαθημάτων 2ης ανάθεσης της ειδικότητας τους.

9. Σε καμιά περίπτωση δε δίνεται υπερωρία αν υπάρχει μόνιμος εκπ/κός με έλλειπες ωράριο, ο οποίος μπορεί να διδάξει το μάθημα σε συνδυασμό και με την οδηγία 8.

10. Όταν μόνιμοι εκπ/κοί έχουν και άλλο πτυχίο επιπλέον του τυπικού προσόντος διορισμού ή μετάταξης, μπορούν να διδάξουν, για συμπλήρωση ωραρίου, μαθήματα της ειδικότητας του δεύτερου πτυχίου με την προϋπόθεση ότι έχει καλυφθεί και με μαθήματα 2ης ανάθεσης, το ωράριο όλων των άλλων υπηρετούντων εκπ/κών.

11.Οι φυσικοί με ενδεικτικό Ηλεκτρονικής ή Αυτοματισμού, διδάσκουν σε 2η ανάθεση τα μαθήματα Φυσική και Χημεία του ΓΥΜΝ, ΤΕΛ, ΕΠΛ, και ΤΕΣ, εφόσον δε συμπληρώνουν ωράριο σε μαθήματα της ειδικότητας του ενδεικτικού τους.

Στην περίπτωση αυτή προηγούνται στη διδασκαλία του μαθήματος της Φυσικής όλων των άλλων Εκπαιδευτικών που διδάσκουν το ίδιο μάθημα σε 2η ανάθεση.

12. Η σειρά κατάταξης των μαθημάτων 2ης ανάθεσης δεν υποδηλώνει καμιά
προτεραιότητα. Σε περίπτωση συνυπηρέτησης εκπ/κών, για τους οποίους προβλέπεται
διδασκαλία ιδίων μαθημάτων 2ης ανάθεσης, τότε, με γνώμονα την παροχή της συγκριτικά
καλύτερης εκπαίδευσης, προς όφελος του μαθητή, προτεραιότητα έχει ο εκπ/κός με
γνωστικό αντικείμενο πλησιέστερο στην ύλη του μαθήματος. Για το θέμα αυτό από
φαίνεται ο Σύλλογος των εκπ/κών του σχολείου.

Ειδικότερα: α) Το μάθημα "Κοινωνιολογία" διδάσκεται κατά σειρά προτεραιότητας από
εκπ/κούς ΠΕ13, ΠΕ9, ΠΕ2

β) Το μάθημα " ΧΗΜΕΙΑ" διδάσκεται κατά σειρά προτεραιότητας από Γεωλόγους
Βιολόγους; Φυσικούς (ΠΕ4) Φαρμακοποιούς ΠΕ14.

γ) Το μάθημα "Σχέδιο" Α' τάξης ΤΕΛ και των κύκλων ΕΠΛ διδάσκεται κατά σειράπροτεραιότητας από πτυχιούχους Καλών Τεχνών ΠΕ8, Γραφικών Τεχνών και
Καλλιτεχνικών Σπουδών ΠΕ18, Δομικούς ΤΕ1, πτυχιούχους Καλλιτεχνικών Σπουδών
ΤΕ1, Μηχανολόγους ΠΕ12 και ΠΕ17,,Ηλεκτρολόγους ΠΕ12 και ΠΕ17.

13. ΠΡΟΣΟΧΗ: έχει τροποποιηθεί με την ΥΠΕΠΘ Γ2/ 5402/14.10.94

Η διδασκαλία του σχεδίου και των εργαστηριακών μαθημάτων για τμήμα με αριθμό μαθητών μεγαλύτερον από 10 γίνεται από 2 εκπαιδευτικούς και για τμήμα με αριθμό μαθητών μεγαλύτερον από 20 από 3 εκπ/κούς. Πα τμήμα με αριθμό μαθητών μικρότερον από 10, η διδασκαλία μπορεί να γίνει από έναν εκπ/κό του κλάδου ΤΕ1 αντίστοιχης ειδικότητας.

Στο σχέδιο η εκλογή του 2ου και 3ου εκπ/κού γίνεται σύμφωνα με την οδηγία 12 και κατά προτίμηση από τον κλάδο ΤΕ1, εφόσον ο 1ος εκπ/κός είναι κλάδου με ανώτερα πτυχίο. Στο εργαστήριο, για την υποβοήθηση στην προετοιμασία και διεξαγωγή των εργαστηριακών ασκήσεων, θα διατίθεται, επιπλέον και ανεξάρτητα από τον αριθμό των μαθητών κάθε τμήματος και ένας εκπ/κός του κλάδου ΔΕ1, αντίστοιχης ή συναφούς ειδικότητας.


 

ΥΠΕΠΘ Γ2/ 5402/14.10.94

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ Γ2/3325/4.9.89 ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ.

Σχετικά με την ανάθεση διδασκαλίας μαθημάτων και την αποφυγή επικαλύψεων ορίζονται τα εξής σε τροποποίηση της οδηγίας 13 της αριθμ. Γ2/3325/4.9.1989 εγκυκλίου του ΥΠΕΠΘ.

Όταν οι μαθητές που παρακολουθούν σε ένα τμήμα είναι μέχρι και δεκαεπτά ( 17 ) η διδασκαλία του σχεδίου γίνεται από ένα (1) εκπαιδευτικό και από δύο (2 ) εκπαιδευτικούς θα γίνεται μόνο όταν ο αριθμός των παρακολουθούντων μαθητών είναι δέκα οκτώ (18) και άνω.

2. Η διδασκαλία των εργαστηριακών μαθημάτων σε ένα τμήμα με αριθμό παρακολουθούντων μαθητών μέχρι και δώδεκα (12) γίνεται από ένα (1) εκπαιδευτικό, Σε τμήμα με αριθμό παρακολουθούντων μαθητών μέχρι και είκοσι τέσσερις ( 24) γίνεται από δύο (2) εκπαιδευτικούς και σε τμήμα με αριθμό παρακολουθούντων μαθητών από είκοσι πέντε (25) και άνω, από τρεις (3) εκπαιδευτικούς.

Και για τις δύο περιπτώσεις για τον υπολογισμό του αριθμού των μαθητών θα λαμβάνονται υπόψη οι παρακολουθούντες και όχι οι εγγεγραμμένοι.

Η εφαρμογή των ανωτέρω ρυθμίσεων θα ισχύσει από το σχολ. έτος 1994-95. Τα παραπάνω δεν εφαρμόζονται και ισχύουν οι προηγούμενες ρυθμίσεις σε όσα σχολεία υπάρχουν υπεραρυθμίες και για όσο διάστημα υπάρχουν ( ο υπολογισμός των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό για μεταθέσεις, διορισμούς κ.λ.π. και σε αυτή την περίπτωση υπολογίζονται με το νέο καθεστώς).

Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις που αναφέρονται στην οδηγία 13 εξακολουθούν να ισχύουν


 

14. Τα μαθήματα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ των ΤΕΛ, ΕΠΛ ( κατεύθυνσης Προγραμματιστών Η/Υ) και των ΓΥΜΝ διδάσκονται από εκπ/κούς που έχουν, κατά σειρά προτεραιότητας, τα ακόλουθα προσόντα κατεύθυνσης λογισμικού (δΟΡΤ\Λ/ΑΒΕ)

α) Πτυχίο Γ/θμιας εκττ/σης στην Πληροφορική ή σε άλλες επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Πληροφορική.

β) Πτυχίο Γ/θμιας εκπ/σης με πείρα ( διδακτική ή επαγγελματική) στην Πληροφορική τουλάχιστον δύο ετών.

γ) Πτυχίο Γ/θμιας εκπ/σης με εξάμηνη τουλάχιστον επιμόρφωση στην Πληροφορική (ΕΛΚΕΠΑ), Επιστημονικούς φορείς κ.λ.π.)

δ) Πτυχίο Γ/θμιας εκπ/σης με επιμόρφωση από Επιστημονικούς Φορείς διάρκειας δύο έως έξι μηνών.

Στα μεταπτυχιακά των Εκπ/κών της κατηγορίας (α) περιλαμβάνονται το Ενδεικτικό Πληροφορικής και Επιχειρησιακής Έρευνας και το Ενδεικτικό Ηλεκτρονικού Αυτοματισμού.

15. Τα μαθήματα : α) Γενικές αρχές λογιστικής ΤΕΛ, ΕΠΛ, β) Λογιστική εταιρειών και στοιχεία βιομηχανικής λογιστικής ΤΕΛ , γ) Λογιστική εταιρειών Στοιχεία κοστολόγησης ΕΠΛ , δ) Στοιχεία λογιστικής ΤΕΣ, διδάσκονται και από εκπ/κούς ΠΕ13 πτυχιούχους της ΠΑΣΠΕ, εφόσον έχουν γραφεί στο έτος της Σχολής τους μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος, 1982-83.

16. Το θεωρητικό μέρος του μαθήματος " ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ"
μπορεί να διδαχθεί από Μηχανολόγους του κλάδου ΤΕ1, αν δεν υπάρχουν Μηχανολόγοι των κλάδων ΠΕΪ2 και ΠΕΙ7 (ΠΕΙ8 για τους Τεχνολόγους Οχημάτων) ή αν το επιβάλουν οι ανάγκες λειτουργικότητας του σχολείου.

17. Κατά την κατανομή των μαθημάτων καταβάλλεται προσπάθεια ώστε οι εκπ/κοί να συμπληρώνουν ωράριο στο σχολείο τους με μαθήματα 1ης και 2ης ανάθεσης. Η μετακίνηση εκπ/κού σε άλλο σχολείο γίνεται μόνο στην περίπτωση αδυναμίας συμπλήρωσης του υποχρεωτικού του ωραρίου στο σχολείο του.

Οι πτυχιούχοι των Τμημάτων της Σχολής Υγείας και Πρόνοιας των ΤΕΙ ,για τους οποίους προβλέπονται στον πίνακα μαθήματα κάποιας ειδικότητας μόνο σε 1η ανάθεση, μπορούν να διδάξουν σε 2η ανάθεση μαθήματα άλλης συναφούς ειδικότητας. Η ανάθεση των μαθημάτων αυτών γίνεται με ευθύνη των ΠΥΣΔΕ, ύστερα από εισήγηση του Διευθυντή του σχολείου.

19. Τα θεωρητικά μαθήματα ειδικότητας των ΤΕΛ Ναυτικής κατεύθυνσης διδάσκονται από Μηχανικούς, Πλοιάρχους, Ραδιοτηλεγραφητές Ε.Ν. Γ/θμιας εκπ/σης με την ανωτέρω σειρά προτεραιότητας που καθορίζεται από την τάξη του διπλώματος άσκησης επαγγέλματος (Α,Β,Γ τάξης, Δοκίμου).

Τα εργαστηριακά μαθήματα ειδικότητας των ίδιων λυκείων διδάσκονται από Μηχανικούς, Πλοιάρχους, Ραδιοτηλεγραφητές Β/θμιας εκπ/σης με την ανωτέρω σειρά προτεραιότητας. Σε κάθε περίπτωση θεωρητικών ή εργαστηριακών μαθημάτων προηγούνται οι έχοντες πτυχίο της ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ.

20.Τα μαθήματα " ΔΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΙΑ" ΚΑΙ" ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ"
των τμημάτων υπαλλήλων ηλεκτρονικού υπολογιστή και διατρητικών μηχανών των ΤΕΣ ( Ιδιωτικών Σχολών) μπορούν να διδάσκονται σε 1η ανάθεση από εκπαιδευτικούς, ειδικούς στον προγραμματισμό Η/Υ, των κλάδων ΠΕ3, ΠΕ4, ΠΕ9, ΠΕ13, ΠΕ12 και ΠΕ17.

21.Για την εφαρμογή των οδηγιών αυτών, μόνιμοι εκπ/κοί θεωρούνται και οι υπηρετούντες με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, καθώς και οι προσλαμβανόμενοι αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι.

22.Οι ανωτέρω ρυθμίσεις έχουν εφαρμογή σε όλες ανεξαιρέτως τις σχολικές μονάδες της Β/θμιας εκπ/σης (Γυμνάσια, Λύκεια , Σχολές). Προηγούμενες εγκύκλιοι που ρυθμίζουν σχετικά θέματα, καταργούνται.


 

ΥΠΕΠΘ Γ2/245/23.1.90

ΘΕΜΑ: "ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ Γ2/3325/4:9.1989 ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΜΑΣ "

Συμπληρώνουμε τη Γ2/3325/4.9.1989 εγκύκλιο μας ως ακολούθως:

1.-Το μάθημα "ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΗΜΕΙΑΣ - ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ " του 6ού κύκλου του Ε.Π.Λ., διδάσκεται σε πρώτη ανάθεση και από τους εκπαιδευτικούς χημικούς του, κλάδου ΠΕ4 στους οποίους από παραδρομή δεν δόθηκε.

2. Στους ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ14
δίδονται σε 2η ανάθεση τα μαθήματα της ομάδας (1) των
ιατρών.

Παρακαλούμε μεριμνήσατε για την έγκαιρη ενημέρωση των σχολείων της περιφερείας σας.


 

ΥΠΕΠΘ - Γ2/12662/16.5.94

ΘΕΜΑ: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ

Γ2/3325/4.9.89 ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ.

Έχοντας υπόψη:

Την ανάγκη, ρύθμισης λειτουργικών προβλημάτων, που παρουσιάσθηκαν κατά την εφαρμογή της ανωτέρω εγκυκλίου, τροποποιούμε και συμπληρώνουμε αυτήν ως εξής:

1. Το μάθημα "Γεωγραφία" του Γυμνασίου διδάσκεται σε δεύτερη (2η) ανάθεση από τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ4; εκτός των Γεωλόγων οι, οποίοι το διδάσκουν σε πρώτη (1η) ανάθεση.

2. Το μάθημα " ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ" ΤΕΛ και ΕΠΛ διδάσκεται σε πρώτη (1η) ανάθεση από εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ9-Οικανομολόγων με ειδική επιμόρφωση στο αντικείμενο. Σε δεύτερη (2η) ανάθεση διδάσκεται από Οικονομολόγους γενικά και από εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ19 και ΟΕ20 - Πληροφορικής.

3. Η διδασκαλία του μαθήματος "ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ" γίνεται από έναν ή με τη συμμετοχή περισσοτέρων εκπαιδευτικών αναλόγως του αριθμού των μαθητών σύμφωνα με τις οδηγίες 7 και 13~της αριθ. Γ2/3325/4.9.89 εγκυκλίου του ΥΠΕΠΘ. Δύναται να θεωρηθεί ως εργαστηριακό επειδή σκοπός του μαθήματος αυτού είναι η εξοικείωση των μαθητών με την πρακτική της λογιστικής στην επιχείρηση με την προϋπόθεση όμως να γίνεται με χρήση Η/"Υ στο εργαστήριο. Το μάθημα αυτό διδάσκεται σε πρώτη (1η) ανάθεση από εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ9.- Οικονομολόγων και ΠΕ18 Στελ. Λογιστή μου και σε δεύτερη (2η) ανάθεση από τον κλάδο ΤΕΙ-Υπαλλήλων Λογιστηρίου

4. Οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΣ19 ΚΑΙ ΠΕ20 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
διδάσκουν σε πρώτη (1ή) ανάθεση
τα μαθήματα του τομέα και του κλάδου Πληροφορικής ΤΕΛ; ΕΠΛ (Κλάδου και Τ.Ε. κλάδου 4 ) και
των Γυμνασίων, τα μαθήματα ειδικότητας Πληροφορικής των Υπαλλήλων Η/Υ και διατρητικών

μηχανών ΤΕΣ; Πληροφορικής - Η/Υ ΣΠΛ και Εισαγωγή στους Η/Υ ,εκτός από τα Μαθηματικά για
την Πληροφορική ΕΠΛ τα οποία διδάσκουν σε δεύτερη (2η) ανάθεση, καθώς και τις Εφαρμογές τηςΠληροφορικής στην Επιχείρηση ΤΕΛ και ΕΠΛ.

Επίσης οι Εκπαιδευτικοί Εργαστηρίου του Κλάδου ΤΕ1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ Η/Υ
διδάσκουν τα
εργαστήρια ειδικότητας ΤΕΛ, ΤΕΣ και ΕΠΛ. Το αριθ. Γ2/3434/28.9.90 έγγραφο του ΥΠΕΠΘ σχετικάμε τη διδασκαλία της Πληροφορικής δεν ισχύει.

Η ισχύς των ανωτέρω αρχίζει από το σχολ. έτος 1994-95:


 

ΥΠΕΠΘ Γ2/ 5402/14.10.94

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ Γ2/3325/4.9.89 ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ.


 

Σχετικά με την ανάθεση διδασκαλίας μαθημάτων και την αποφυγή επικαλύψεων ορίζονται τα εξής σε τροποποίηση της οδηγίας 13 της αριθμ. Γ2/3325/4.9.1989 εγκυκλίου του ΥΠΕΠΘ.

Όταν οι μαθητές που παρακολουθούν σε ένα τμήμα είναι μέχρι και δεκαεπτά ( 17 ) η διδασκαλία του σχεδίου γίνεται από ένα (1) εκπαιδευτικό και από δύο (2 ) εκπαιδευτικούς θα γίνεται μόνο όταν ο αριθμός των παρακολουθούντων μαθητών είναι δέκα οκτώ (18) και άνω.

2. Η διδασκαλία των εργαστηριακών μαθημάτων σε ένα τμήμα με αριθμό παρακολουθούντων μαθητών μέχρι και δώδεκα (12) γίνεται από ένα (1) εκπαιδευτικό, Σε τμήμα με αριθμό παρακολουθούντων μαθητών μέχρι και είκοσι τέσσερις ( 24) γίνεται από δύο (2) εκπαιδευτικούς και σε τμήμα με αριθμό παρακολουθούντων μαθητών από είκοσι πέντε (25) και άνω, από τρεις (3) εκπαιδευτικούς.

Και για τις δύο περιπτώσεις για τον υπολογισμό του αριθμού των μαθητών θα λαμβάνονται υπόψη οι παρακολουθούντες και όχι οι εγγεγραμμένοι.

Η εφαρμογή των ανωτέρω ρυθμίσεων θα ισχύσει από το σχολ. έτος 1994-95. Τα παραπάνω δεν εφαρμόζονται και ισχύουν οι προηγούμενες ρυθμίσεις σε όσα σχολεία υπάρχουν υπεραριθμίες και για όσο διάστημα υπάρχουν ( ο υπολογισμός των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό για μεταθέσεις, διορισμούς κ.λ.π. και σε αυτή την περίπτωση υπολογίζονται με το νέο καθεστώς).

Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις που αναφέρονται στην οδηγία 13 εξακολουθούν να ισχύουν


 

ΥΠΕΠΘ Γ2/1047/22.2.96 ( ΜΕΡΟΣ Β ΚΑΙ Γ το Α μέρος αναφέρεται παρακάτω)

ΘΕΜΑ :ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ

Γ2/3325/4.9.89 ΚΑΙ Γ2/3644/9.10.90

Β. Η αριθμ. Γ2/3325/4.9.89 εγκύκλιος μας τροποποιείται και συμπληρώνεται ως εξής:

1.Στον "Πίνακα αντιστοιχίας ειδικοτήτων εκπαιδευτικών και διδασκομένων μαθημάτων " της Γ2/3325/4.9.89 εγκυκλίου του ΥΠΕΠΘ, ο τίτλος "ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΕ1 αντικαθίσταται με τον τίτλο "ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ( ΓΡΑΦ. ΤΕΧΝΩΝ, ΔΙΑΚΟΣΜ. ΕΣΩΤ. ΧΩΡΩΝ, ΨΗΦΙΔΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΥΑΛΟΓΡΑΦΟΙ, ΣΥΝΤΗΡ. ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ)"
και διευκρινίζουμε ότι στους εκπαιδευτικούς αυτούς θα ανατίθενται τα αντίστοιχα με την επιμέρους ειδικότητα τους μαθήματα τα οποία αναφέρονται στον πίνακα της ίδιας σελίδας. ,

2. Το μάθημα "ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ Ο ΠΡΑΚΤΙΚΗ"
, της Γ τάξης του τμήματος Υπαλλήλων Λογιστηρίου διδάσκεται σε 1η ανάθεση και από τους Οικονομολόγους του κλάδου ΠΕ9.

3 Τα. μαθήματα της Ομάδας (1) ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΕΙ8 όπως προστίθενται με την παραγρ. Α' της παρούσης εγκυκλίου διδάσκονται σε~2η ανάθεση από τους Οικονομολόγους ΠΕ9 εκτός από το μάθημα Μηχανοργάνωση - Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές το οποίο διδάσκεται, σε.1 η ανάθεση.

4, Το μάθημα ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ του τμήματος –Ξενοδοχειακών
Επιχειρήσεων των ΤΕΛ διδάσκεται σε 1 η ανάθεση και από τους Νομικούς Πολιτικούς ΠΕ 13.

5.Τα μαθήματα του τμήματος ΒΟΗΘΩΝ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ του Τομέα Κοινωνικών Υπηρεσιών των
ΤΕΛ διδάσκονται σε 1η ανάθεση από τους πτυχιούχους Φυσικοθεραπείας ΓΤΕ18 εκτός από τα :

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΘΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΝΑΤΟΜΙΑ-ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΑΣΘΕΝΟΥΣ, το θεωρητικό μέρος των
μαθημάτων Βασικές αρχές θεραπευτικών ασκήσεων και Βασικές αρχές θεραπευτικών μεθόδων που
διδάσκονται σε 1 η ανάθεση από Ιατρούς ΠΕ14.

6. Τα μαθήματα ειδικότητας του τμήματος "ΒΟΗΘΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ" του Τομέα Κοινωνικών
Υπηρεσιών των ΤΕΛ διδάσκονται σε 1 η ανάθεση από τους ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΠΕ14.εκτός από τα :

Νοσολογία, Κλινικές Εξετάσεις, Διατροφή και θρεπτικά Συστατικά. , Επίσης σε 2η ανάθεση
διδάσκονται και τα μαθήματα Ανατομία - Φυσιολογία και Πρώτες Βοήθειες των ΤΕΛ.

. 7 Το μάθημα " ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ" ΤΕΛ και ΕΠΛ διδάσκεται σε 1η
ανάθεση και από εκπαιδευτικούς Υπαλλήλων Λογιστηρίου ΠΕ18 με ειδική επιμόρφωση στο

αντικείμενο.

8. Τα μαθήματα : ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, Στοιχεία Τουρισμού Τουριστικής Οικονομίας, Μηχανοργάνωση Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές του τμήματος Ξενοδοχειακών επιχειρήσεων διδάσκονται σε 2η ανάθεση και από τους εκπαιδευτικούς Στελεχών Διοίκησης Επιχειρήσεων ΠΕ18.

9. Τα μαθήματα : ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΚΕΥΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ; Είδη εργαστηριακών εξετάσεων - Τήρηση αρχείου και Κλινικές Εξετάσεις, των ΤΕΛ διδάσκονται σε 1 η ανάθεση και από τους εκπαιδευτικούς πτυχιούχους Ιατρικών Εργαστηρίων ΠΕΊ8:

10. Το μάθημα " ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ" της Γ τάξης των τμημάτων του Τομέα Κοινωνικών Υπηρεσιών και του κλάδου 7 Κοινωνικής Πρόνοιας των ΕΠΛ διδάσκεται σε 1η ανάθεση από Ιατρούς ΠΕΗ και πτυχιούχους Νοσηλευτικής ΠΕΗ. Σε 2η ανάθεση, διδάσκεται - κατά σειρά προτεραιότητας - από Νοσηλευτικής ΠΕ18; Μαιευτικής ΠΕ18, Οδοντίατρους ΠΕΗ, Φαρμακοποιούς ΠΕΗ, Φυσικοθεραπείας ΠΕ18, Βρεφονηπιοκομίας ,ΠΕ18, Ιατρικών Εργαστηρίων ΠΕ18 και Δημόσιας Υγιεινής ΠΕ18.

11. Τα μαθήματα της ειδικότητας "ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ" των ΤΕΣ διδάσκονται από τους εκπαιδευτικούς των παρακάτω ειδικοτήτων με την επόμενη, κατά σειρά προτεραιότητας, αντιστοιχία :

- ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ από ιατρούς Π14, πτυχιούχους Νοσηλευτικής Π14, πτυχιούχους Αισθητικής ΠΕ18, Βιολόγους ΠΕ4.

- ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΙΑΤΡΟΥΣ Π14, πτυχιούχους Νοσηλευτικής ΠΕΗ, πτυχιούχους δημόσιας Υγιεινής ΠΕ18.

- ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ : από πτυχιούχους Αισθητικής ΠΕίδ, Χημικούς ΠΕ4.

- ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟΥ : από Ηλεκτρολόγους ΠΕ12 - ΠΕ17.

- Στοιχεία Οικονομίας - Οργάνωση Κομμωτηρίου: από οικονομολόγους ΠΕ9, Στελεχών Διοίκησης επιχειρήσεων ΠΕ18.

- ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ : απο καλων τεχνων πε8, Αρχιτέκτονες ΠΕ12 .

- ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΟΜΗΣ ΚΑΙ ΤΡΙΧΩΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΕΦΑΛΗΣ: από πτυχιούχους Αισθητικής ΠΕ18, Ιατρούς ΠΕΗ, Νοσηλευτικής ΠΕΗ. ~

- ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ : από Κοινωνιολόγους ΠΕ10, Νομικούς-Πολιτικούς ΠΕ13. Προληπτική Διατροφή - Ειδική Διατροφή θέρματος και μαλλιών : από πτυχιούχους Διατροφής ΠΕ18, Ιατρούς ΠΕΗ, Νοσηλευτικής ΠΕΗ.

12. Τα μαθήματα της ειδικότητας " ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΩΝ " των ΤΕΣ διδάσκονται από τους εκπαιδευτικούς των παρακάτω ειδικοτήτων με την επόμενη, κατά σειρά προτεραιότητας, αντιστοιχία :

- Τεχνικό Σχέδιο Επιπλοποιού από Αρχιτέκτονες Π-Ε12, Πολιτικούς Μηχανικούς ΠΕ12-17.

- Ελεύθερο Σχέδιο : από ~Καλών Τεχνών ΠΕ8, Αρχιτέκτονες ίί'ΕΙ2 :

- Τεχνολογία Ξύλου και Γνώσεις υλικών : από πτυχ. Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΠΕΗ, Τεχνολόγους Δασοπονίας ΠΕ18. .

- Ρυθμολογία επίπλου : από Καλών Τεχνών ΠΕ8 Αρχιτέκτονες ΠΕ12.

- Εργαστήριο Ξύλινων κατασκευών : Από κλάδο ΔΕ1 αντίστοιχης ειδικότητας σε 2η ανάθεση Ξυλογλυπτική από Καλών Τεχνών ΠΕ8.

- Μετρήσεις Υπολ. Ξύλινων κατασκευών από πτυχ: Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΠΕΗ, Τεχνολόγους Δασοπονίας ΠΕ18, Πολιτικούς Μηχανικούς ΠΕ12-17.

-Χρωματολογία - Επεξεργασία επιφανειών από Καλών Τεχνών ΠΕ8. -Ασφάλεια εργαζομένου : από Μηχανολόγους ΠΕ12-17, πτυχ. Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΠΕΗ, Τεχνολόγους Δασοπονίας ΠΕ18, Πολιτικούς Μηχανικούς ΠΕ12-17.

-Στοιχεία Οικονομίας - Οργάνωση Εργασίας : από Οικονομολόγους ΠΕ9. , Επιπλοποιία : Από κλάδο ΔΕ1 αντίστοιχης ειδικότητας σε 2η ανάθεση:


 

Γ. Το εδάφια της παραγρ. 11 ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ" της ' Γ2/3644/9.10.90 εγκυκλίου μας αντικαθίσταται ως εξής :

1. Το ΜΑΘΗΜΑ "ΜΟΥΣΙΚΗ" ΤΗΣ Γ. τάξης του τμήματος Β. ΒΡΕΦΟΚΟΜΩΝ.
Παιδοκόμων διδάσκεται σε ~ 1η ανάθεση από Μουσικούς ΠΕ16 και σε 2η ανάθεση από πτυχ. Βρεφονηπιοκομίας ΠΕ18.

2. Το μάθημα "ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ" ΤΗΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Β: ΒΡΕΦΟΚΟΜΩΝ Παιδοκόμων διδάσκεται σε 1 η ανάθεση από Φιλολόγους και σε 2η ανάθεση από πτυχ. Βρεφονηπιοκομίας ΠΕ18. .

3. Το μάθημα "ΤΕΧΝΙΚΑ" ΤΗΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Β. ΒΡΕΦΟΚΟΜΩΝ-Παιδοκόμων διδάσκεται σε 1η ανάθεση από πτυχ. Βρεφονηπιοκομίας ΠΕ18 και σε 2η ανάθεση από πτυχιούχους Καλών Τεχνών ΠΕ8, Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών ΠΕ18.

4. Τα μαθήματα ΒΡΕΦΟΚΟΜΙΑ Ι ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΚΟΜΙΑ II, ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΙΚΗ διδάσκονται σε 1η ανάθεση, από πτυχ. -. Βρεφονηπιοκομίας ΠΕ18. Τα μαθήματα Βρεφοκομία Ι και Βρεφοκομία II διδάσκοντα! σε 2η ανάθεση από Μαιευτικής ΠΕ18. .

5. Τα μαθήματα ΓΕΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ διδάσκονται σε 1 η ανάθεση από Φιλολόγους-ΠΕ2 και σε 2η ανάθεση από πτυχ. Βρεφονηπιοκομίας ΠΕ18.

6. Το μάθημα ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ Ι διδάσκεται σε 1η ανάθεση από Ιατρούς ΠΕ14, - Νοσηλευτικής ΠΕΗ και σε 2η ανάθεση από Νοσηλευτικής ΠΕ18; Ιατρικών Εργαστηρίων ΠΣ18 και πτυχ. Βρεφονηττιοκομίας:ΠΕ18. .

7. Το μάθημα ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ διδάσκεται, σε 1η ανάθεση από Ιατρούς ΠΕ14, Νοσηλευτικής ΠΕ14-και σε 2η ανάθεση από πτυχ: Βρεφονηπιοκομίας ΠΕ18; Μαιευτικής ΠΕ18, Νοσηλευτικής ΠΕ18 και Φαρμακοποιούς ΠΕ14.

8. Το μάθημα ΥΓΙΕΙΝΗ διδάσκεται σε 1η ανάθεση από ιατρούς ΠΕ14, Νοσηλευτικής ΠΕΗ, Δημόσιας Υγιεινής ΠΕ18 και σε 2η ανάθεση από πτυχ. Βρεφονηπιοκομίας ΠΕ18 ;και Νοσηλευτικής ΠΕ18.

9. Το μάθημα ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ διδάσκεται σε 1η ανάθεση από Ιατρούς ΠΕΗ, Νοσηλευτικής ΠΕΗ και σε 2η ανάθεση από πτυχ. Βρεφονηπιοκομίας ΠΕ18; Μαιευτικής -ΠΕ18 και Νοσηλευτικής ΠΕ18. ,. .

10.Τα μαθήματα ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ σταθμούς Ι και II διδάσκονται σε 1η ανάθεση από πτυχ. Βρεφονηττιοκομίας ΠΕ18, και σε 2η ανάθεση από Β. ΒρεφοκόμουςΠαιδοκόμους ΤΕ1: . .


 


 

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ

Γ2/3325/4-9-89 , Γ2/1047/22-2-96 ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ


 

Στις παρακάτω αντιστοιχίες το (1) σημαίνει μάθημα 1ης ανάθεσης για κάλυψη υποχρεωτικού ωραρίου , και το (2) μάθημα 2ης ανάθεσης για συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου ή κάλυψη υποχρεωτικών αναγκών.


 

1. Γ2/3325/4-9-89


 

ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΠΕ1


 

ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΑ ΜΑΟΗΜΑΤΑ

1. θρησκευτικό ΓΎΜΝ, ΓΕΛ, ΤΕΠ, ΕΠΛ, ΤΕΣ

2. - Ιστορία ΓΥΜΝ

- Ψυχολογία ΓΕΛ

- Φιλοσοφικό ΓΕΛ


 

ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ ΠΕ2

1. - Αρχαία Ελληνικό ΓΥΜΝ, ΓΕΛ, ΕΠΛ

- Ιδέα Ελληνικό ΓΥΜΝ,ΓΕΛ,ΤΕΛ,ΕΠΠ,ΤΕΣ

- Μεταφρασμένα Αρχαία Ελληνικό κείμενα ΕΠΠ

- Ιστορία ΓΥΜΝ ΓΈΛ, ΤΕΠ, ΕΠΛ, ΤΕΣ

- θέματα Ιστορίας ΕΠΛ

- Ψυχολογία ΓΕΛ, ΕΠΛ

- Εξελικτική Ψυχολογία ΕΠΠ

- Ψυχολογία-Ανθρώτπνες σχέσεις ΕΠΛ

- Φιλολογικό ΓΕΠ

Ιστορία της Φιλοσοφίας ΕΠΛ

- Λατινικά ΓΕΠ, ΕΠΛ.

2. - Ιστορία της τέχνης ΤΕΠ, ΕΠΛ

- Η προσχολική αγωγή ως θεσμβς ΕΠΛ

- Μορφές απασχόλησης και δραστηριότητες παιδιών
προσχολικής ηλικίας ΕΠΛ

- Στοιχεία Δημοκρατικού πολιτεύματος ΓΥΜΝ

- Αρχές Πολιτικής Επιστήμης-Στοιχεία δημοκρατικού πολιτεύματος ΤΕΛ

- Κοινωνιολογία ΓΕΛ, ΕΠΛ.

- Σταθμοί στην Ιστορία της Ελληνικής Τέχνης ΕΠΛ


 

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΠΕ3

1. Μαθηματικά ΓΥΜΝ , ΓΕΛ , ΤΕΛ , ΕΠΛ , ΤΕΣ

- Μαθηματικό για την πληροφορική ΕΠΛ

-Στοιχεία Αστρονομίας και διαστημικής ΓΕΛ

2. - Φυσική ΓΥΜΝ

- Γεωγραφία ΓΎΜΝ

- Εφαρμοσμένα Οικονομικό ΓΕΛ

- Οικονομικό Μαθηματικό ΕΠΛ, ΤΕΠ

- Στατιστική ΕΠΛ, ΤΕΠ Εμπορικό Μαθηματικό ΤΕΣ


 

ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΕ4

1. - Φυσική ΓΥΜΝ,ΓΕΛ,ΤΕΛ,ΕΠΠ,ΤΕΣ

- Ειδικό θέματα Φυσικής ΕΠΠ

- Στοιχεία Αστρονομίας και Διαστημικής ΓΕΑ

2. - Χημεία ΓΥΜΝ,ΓΕΛ,ΤΕΛ,ΕΠΛ,ΤΕΣ

- Βιολογία ΓΥΜΝ,ΓΕΛ

- Γεωλογία-Ορυκτολογία ΓΕΠ

- Γεωγραφία ΓΥΜΝ

- Περιβάλλον και Υγεία-ΓΕΠ

- Οικολογία και Περιβάλλον ΕΠΛ

- Βοτανική - Ζωολογία ΓΎΜΝ

- Ανθρωπολογία ΓΎΜΝ,ΓΕΠ

- Μαθηματικά ΓΥΜΝ

- Μηχανική ΕΠΛ (κύκλου 4)


 

ΧΗΜΙΚΟΙ ΠΕ4

1. - Χημεία ΓΥΜΝ,ΓΕΛ,ΤΕΛ,ΕΠΠ,ΤΕΣ

- Γενική Χημεία ΕΠΛ

- Εργαστήριο Χημείας ΕΠΛ (κλάδου ~16)

- Εργαστήριο Χημικού-Μεταλ.Τομέα ΤΕΠ

2. - Φυσική ΓΥΜΝ,ΓΕΠ,ΤΕΛ,ΕΠΛ,ΤΕΣ.

- Ανόργανη και Οργανική Χημική Τεχνολογία ΕΠΛ.

- Φαρμακευτική Χημεία ΕΠΛ

- Βιολογία-Βιοχημεία ΕΠΛ

- Βιοχημεία ΤΕΛ

- Οικολογία και Περιβάλλον ΕΠΛ

-Μηχανική διεργασιών-Βιομηχανικές διεργασίες ΕΠΛ.

- Τα μαθήματα της ομάδας (2) των Φυσικών, εκτός αττό τη Μηχανική ΕΠΛ.

- Στοιχεία Αστρονομίας και Διαστημικής ΓΕΛ


 

ΒΙΟΛΟΓΟΙ ΠΕ4

1. - Βιολογία ΓΥΜΝ,ΓΕΛ, ΕΠΛ

- Βιολογία - Βιοχημεία ΕΠΛ

- Οικολογία και Περιβάλλον ΕΠΛ

- Βιοτεχνολογία ΕΠΛ

- Ανθρωπολογία ΓΥΜΝ, ΓΕΛ

- Περιβάλλον και Υγεία ΡΕΛ

- Βοτανική -Ζωολογία ΓΥΜΝ

2. - Φυσική ΓΥΜΝ,ΓΕΛ,ΤΕΛ,ΕΠΛ,ΤΕΣ ,

- Χημεία ΓΥΜΝ,ΓΕΛ,ΤΕΛ,ΕΠΛ,ΤΕΣ

- Γεωλογία - Ορυκτολογία ΓΕΛ

- Γεωγραφία ΓΥΜΝ

- Στοιχεία Αστρονομίας και Διαστημικής ΓΕΛ

- Μαθηματικά ΓΥΜΝ

- Αρχές Ιατρικής Α'τάξής ΤΕΛ

- Οργανισμός του ανθρώπου Α'τάξής ΕΠΛ

- ΒιοΧημεία ΤΕΛ


 

ΓΕΩΛΟΓΟΙ ΠΕ4

1. - Γεωλογία-Ορυκτολογία ΓΕΛ

- Γεωγραφία ΓΥΜΝ

- Στοιχεία Αστρονομίας και Διαστημικής ΓΕΛ

  • Τα υπόλοιπα μαθήματα των ομάδων ί 1) και (2) των Βιολόγων


 


 


 

ΦΥΣΙΟΓΝΩΣΤΕΣ ΠΕ4

1. - Τα μαθήματα της ομάδας (1) και (2) των Βιολόγων και Γεωλόγων

- Φυσική ΓΥΜΝ,ΓΕΛ,ΤΕΛ,Ε.ΠΛ,ΤΕΣ

- Χημεία ΓΥΜΝ, ΓΕΛ, ΤΕΛ, ΕΠΛ,ΤΕΣ

- Ειδικά θέματα Φυσικής ΕΠΛ

- Γενική Χημεία ΕΛΛ

2. - Τα υπόλοιπα μαθήματα της ομάδας (2) των

Βιολόγων 1. - Γαλλικά, Αγγλικά, Γερμανικά (αντίστοιχα)


 

ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΠΕ5 , ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΠΕ6 , ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΠΕ7

Γαλλικά, Αγγλικά, Γερμανικά (αντίστοιχα)

2: - Ιστορία ΓΥΜΝ,ΓΕΛ,ΤΕΛ,ΕΠΛ;ΤΕΣ

- Φιλοσοφικά ΓΕΛ

- Ψυχολογία ΓΕΠ


 

ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΠΕ8

1. - Εικαστικά ΕΠΛ

. - Καλλιτεχνικά ΓΥΜΝ;ΓΕΛ

- Δίακοσμ. Σύνθεση - Χρωμ/γία ΤΕΛ, ΕΠΛ .

- Ελεύθερη σχέδιο ΤΕΛ, ΕΠΛ (Εφ. Τεχνών) Ιστορία της Τέχνης ΤΕΛ, ΕΠΛ (Εφ. Τεχνών)

- Σταθμοί στην Ιστορία της Ελληνικής Τέχνης ΕΠΛ

2. - Σχέδιο Α' τάξης ΤΕΛ .

- Τα θεωρητικά μαθήματα ειδικότητας της ομάδας , (1) του αντίστοιχου κλάδου ΠΕ18.


 

ΠΕ11 ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

1. - Φυσική αγωγή ΓΥΜΝ,ΓΕΛ,ΤΕΛ,ΕΠΛ,ΤΕΣ

- Φυσική αγωγή για άτομα χωρίς ειδικές ανάγκες ΕΠΛ

- Εφαρμοσμένη φυσική αγωγή για άτομα με ειδικές ανάγκες ΕΠΛ

2. - Ανθρωπολογία ΓΥΜΝ

- Ο οργανισμός του ανθρώπου ΕΠΛ


 

ΠΕ15 ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

1. - Οικιακή Οικονομία

2. - Γεωγραφία ΓΥΜΝ (Α'και Β'τάξης)

- Ανθρωπολογία ΓΥΜΝ

- Περιβάλλον και Υγεία ΓΕΛ

  • Οικολογία και περιβάλλον ΕΠΛ


 

ΠΕ16 ΜΟΥΣΙΚΗΣ

1. Μουσική ΓΥΜΝ.ΓΕΛ,ΕΠΛ

- Μουσική αγωγή ΕΠΛ


 


 

ΠΕ12-17 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ

1. - Τα θεωρητικό μαθήματα ειδικότητας του Μηχανολογικού τομέα των ΤΕΛ, του κλάδου Μηχανολογίας

των ΕΠΛ (κλάδου 13) και των Μηχανολογικών ειδικοτήτων των ΤΕΣ, εκτός από τα αναφερόμενα ( σε

1η ανάθεση στους τεχνολόγους Οχημάτων καΓ

στους Ηλεκτρολόγους.

- Μηχανολογικό εργαστήριο ΤΕΛ; ΕΠΛ,ΤΕΣ

- Μηχανολογικό σχέδιο Β' τάξης ΤΕΛ, ΤΕΣ.

- Μηχανική - Στοιχεία Μηχανών ΕΠΛ (κλάδου 16)

2. - Μηχανική Α' τάξης ΤΕΛ και 4ου κύκλου ΕΠΛ

- Τεχνολογία και παραγωγή ΕΛΛ

- Σχέδιο Α' τάξης ΤΕΩ

- Αντοχή υλικών του Δομικού και Χημικού-Μεταλλουργικού τομέα των ΤΕΛ -

- Τα μαθήματα της ομάδας (1) των Τεχνολόγων οχημάτων.


 

ΠΕ18 ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

1. - Αυτοκίνητο και λοιπά μεταφορικά μέσα ΕΠΛ

- Τεχνική αμαξωμάτων ΕΠΛ

- Μηχανές και συστήματα οχημάτων ΕΠΛ.

- Τεχνική επισκευής αυτοκινήτων ΕΠΛ

- Αυτοκίνητο ΤΕΣ

- Μηχανολογία αυτοκινήτου Ηλεκτρολόγων ΤΕΣ

- Τεχνολογία αμαξωμάτων ΤΕΣ

- Τεχνολογία βαφής αμαξωμάτων ΤΕΣ

- Εργαστήριο ΤΕΣ ( Αυτοκινήτου, Αμαξωμάτων και βαφής)

2. - Μηχανολογικό εργαστήριο ΤΕΛ

- Τεχνολογία και παραγωγή ΕΠΛ

- Τα μαθήματα της ομάδας (1) των Μηχανολόγων εκτός από τα κατωτέρω: .Ψυκτικές μηχανές και εγκαταστάσεις ΤΕΛ . Κλιματισμός ΤΕΛ

. θερμάνσεις ΤΕΛ

. Υδραυλικές εγκαταστάσεις ΤΕΛ

. Εργαστήριο θέρμανσης, ψύξης, κλιματισμού ΤΕΛ

. Ψυκτικές εγκαταστάσεις ΤΕΣ

. Υδραυλικές-θερμικές εγκαταστάσεις ΤΕΣ

. Αεροσκάφος ΤΕΣ

. Κινητήρες αεροσκαφών ΤΕΣ

Τα αντίστοιχα εργαστήρια των ανωτέρω μαθημάτων των ΤΣΣ.

.Μηχανήματα ανύψωσης-μετακίνησης ΤΕΛ

- Ηλεκτρικό σύστημα αυτοκινήτου ΤΕΣ

- Σχέδιο ηλεκτρικού συστήματος, αυτοκινήτου ΤΕΣ

- Ηλεκτρικό σύστημα οχημάτων ΕΠΛ


 

ΠΕ12-17 ΗΛΕΚΡΟΛΟΓΟΙ

Τα θεωρητικά μαθήματα ειδικότητας του Π12, Ηλεκτρολογικού τομέα των ΤΕΛ, του κλάδου Ηλεκτρολογίας των ΕΠΛ (κλάδου 14) και των Ηλεκτρολογικών ειδικοτήτων των ΤΕΣ, εκτός από . τις Μηχανουργικές κατασκευές και τη Μηχανολογία αυτοκινήτου ΤΕΣ.

- Στοιχεία Ηλεκτρισμού Α' τάξης ΤΕΛ.

- Ηλεκτρολογικό σχέδιο ΤΕΛ, ΕΩΩ, ΤΕΣ.

- Σχέδιο ηλεκτρικού συστήματος αυτοκινήτου ΤΕΣ

- Στοιχεία Ηλεκτροτεχνίας Μηχ/γων ΤΕΣ

- Ηλεκτροτεχνία ΕΠΛ (κύκλου 5 και κλάδου 16)

- Ηλεκτρικό σύστημα οχημάτων ΕΠΛ

- Ηλεκτρολογικά έργα ΕΠΛ (Τ. Ε. κλάδου 14)

- Ηλεκτρολογικό εργαστήριο ΤΕΛ, ΕΩΛ, ΤΕΣ

2 - Τεχνολογία και παραγωγή ΕΠΛ

- Ηλεκτροτεχνία Ηλεκτρονικού τομέα ΤΕΛ και Ηλεκτρονικών ειδικοτήτων ΤΕΣ

- Σχέδιο Α' τάξης ΤΕΛ


 

ΠΕ12-17 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ Ρ/Η ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ

1.Τα θεωρητικά μαθήματα ειδικότητας του Ηλεκτρονικού τομέα των
ΤΕΛ, του κλάδου Ηλεκτρονικής των ΕΠΛ (κλάδου
15 και Τ.Ε. του κλάδου 15) και των Ηλεκτρονικών
ειδικοτήτων των ΤΕΣ.

-Τεχνολογία υπολογιστών ΤΕΛ,ΕΠΛ

-Ηλεκτρονικό εργαστήριο ΤΕΛ,ΕΠΛ,ΤΕΣ

2. Ηλεκτροτεχνία ηλεκτρολογικού τομέα ΤΕΛ και Ηλεκτρολογικών ειδικοτήτων ΤΕΣ

-Ηλεκτροτεχνία ΕΠΛ 5ου κύκλου

- Αυτοματισμοί Ηλεκτρολογικού τομέα ΤΕΛ Αυτοματισμός ΕΠΛ (κλάδου 14)

-Ο υπολογιστής και οι εφαρμογές Ηλεκτρονικοί υπολογιστές ΤΕΣ

-Στοιχεία Ηλεκτροτεχνίας Μηχ/γων ΤΕΣ

-Στοιχεία Ηλεκτρισμού Α' τάξης ΤΕΛ Τεχνολογία και παραγωγή ΕΠΛ


 

ΠΕ12-17 ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ; ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣΠΕ12 ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΕ17

1. Τα θεωρητικά μαθήματα Ειδικότητας σχεδίου Δομικού τομέα των ΤΕΛ, του κλάδου Δομικών έργων των ΕΠΛ (κλάδου 12) και των Δομικών ειδικοτήτων των ΤΕΣ

- Σχέδιο Α' τάξης ΤΕΛ και 4ου κύκλου ΕΠΛ

-Αρχιτεκτονικό σχέδιο ΤΕΛ (μόνο για Αρχιτέκτονες)

- Ελεύθερο σχέδιο ΤΕΛ, ΕΠΛ ( μόνο για Αρχιτέκτονες)

- Σχέδιο εφαρμογών ΤΕΛ, ΕΠΛ ( μόνο για Αρχιτέκτονες)

- Τοπογραφία Χημ. και Μεταλ. τομέα ΤΕΛ - Μηχανική Α' τάξης ΤΕΛ και 4οω κύκλου ΕΠΩ - - Δομικό εργαστήριο ΤΕΛ, ΕΠΛ, ΤΕΣ

-Ιστορία της τέχνης ΤΕΛ, ΕΠΛ (μόνο για Αρχιτέκτονες).

2. - Τεχνολογία και παραγωγή ΕΠΛ

- Αντοχή υλικών Μηχανολογικού τομέα ΤΕΛ

- Αντοχή υλικών Χημ. και Μεταλ. τομέα ΤΕΛ

- Μηχανική - Αντοχή υλικών ΤΕΣ ,


 

ΠΕ12 ΧΗΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ

1- Τα θεωρητικά μαθήματα ειδικότητας, του Χημικού

-Μεταλλουργικού τομέα των ΤΕΛ και των Μεταλλευτικών ειδικοτήτων των ΤΕΣ, εκτός α πό την Τοπογραφία

- Ανόργανη και Οργανική Χημική Τεχνολογία ΕΠΛ

-.Εισαγωγή στη μηχανική των διεργασιών ΕΠΛ

- Μηχανική των διεργασιών-Βιομηχανικές διεργασίες ΕΠΛ

- Εργαστήριο Χημείας- Γεωπονίας.

- Εργαστήριο Χημείας ΕΜ κλάδου 16ϋ

- Χημεία ΓΕΛ; ΤΕΛ, ΕΠΛ,ΤΕΣ και Γενική Χημεία ΕΠΛ.

- Τα εργαστήρια του Χημικού - Μεταλλουργικού τομέα των ΤΕΛ και των Μεταλλευτικών ειδικοτήτων των ΤΕΣ.

2.-Τεχνολογία και παραγωγή ΕΠΛ

- Φυσική ΤΕΛ, ΤΕΣ


 

ΠΕ14 ΓΕΩΠΟΝΟΙ

1- Τα θεωρητικά μαθήματα ειδικότητας του Γεωργικού και Κτηνοτροφικού τομέα των ΤΕΛ και του κλάδου Γεωπονίας των ΕΠΛ (κλάδου 17 και Τ.Ε. του κλάδου 17) εκτός από τα αναφερόμενα (σε 1 η ανάθεση) στους Τεχνολόγους Γεωπονίας

- Γεωργία και ανάπτυξη Α' τάξης ΤΕΛ, ΕΠΛ

- Εδαφολογία και θρέψη φυτών ΕΠΑ (κύκλου 6)

- Εργαστήριο Χημείας-Γεωπονίας ΕΠΛ

-Τα εργαστήρια του Γεωργικού και Κτηνοτροφικού τομέα των ΤΕΛ και του κλάδου Γεωπονίας (και 1.Ε. του κλάδου) των ΕΠΛ καθώς και των ΤΕΣ.

-2. -Τεχνολογία και παραγωγή ΕΠΛ.'

- Τα αναφερόμενα θεωρητικά μαθήματα στους Τεχνολόγους Γεωπονίας.

- Οικολογία και περιβάλλον ΕΠΠ

- Βιοτεχνολογία ΕΠΛ

- Αρχές Ιατρικής Α' τάξης ΤΣΛ


 

ΠΕ14 ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

1. - Οικολογία και Περιβάλλον ΕΠΛ.

- Τεχνολογία ξύλου και Γνώσεις υλικών της ειδικότητας Επιπλοποιών των ΤΕΣ.

- Μετρήσεις - Υπολογ: Ξύλινων κατασκευών της ειδικότητας Επιπλοποιών των ΣΕΣ.

- Τεχνολογία Γυμν. -

2.- Ασφάλεια εργαζομένου της ειδικότητας επιπλοποιών ΤΕΣ.


 

ΠΕ18 ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ


 

1. Τα ;μαθήματα της Ομάδας (1) των .πτυχιούχων Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΠΕ14 , εκτός από την Οικολογία και Περιβάλλον ΕΠΛ.

  1. - Τα μαθήματα της Ομ4δας (2) των πτυχιούχων Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΠΕ14. - Οικολογία και Περιβάλλον ΕΠΛ.


 


 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ: ΠΕ18

  1. - θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα του Γεωρ. και Κτην. τομέα των ΤΕΛ, του κλάδου και των
    Τ.Σ. ΓΕωπονίας των ΕΠΛ (κλάδου 1Τγ και των
    Γεωργοκτηνοτροφικών ειδικοτήτων την ΤΕΣ ως
    εξής;

α)Τεχνολόγοι φυτικής παραγωγής

- φυτά μεγάλης καλλιέργειας ΤΕΑ

- Δενδρώδεις καλλιέργειες ΤΕΛ, ΕΠΛ ,

- Κηπευτικές .καλλιέργειες ΣΠΛ

- Εργαστήριο φυτικής παραγωγής ΤΕΛ

- Εργαστήριο δενδροκηπευτικών καλλιεργειών ΕΠΛ.


 

β)Τεχνολόγοι θερμοκηπιακών καλλιεργειών και ανθοκομίας.

- Κηποτεχνία ΤΕΛ; ΕΠΛ'

- Παραγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού ανθοκο-μίας,ΤΕΛ, ΕΠΠ.

- Μηχανήματα και εργαλεία κηποκομίας ΕΠΛ

-Εργαστήρια ανθοκομίας και κηποτεχνίας ΤΕΛ,
ΕΠΛ. .

γ)Τεχνολόγοι ζωικής παραγωγής

- Βοοτροφία - Αιγοπροβατοτροφία ΤΕΛ

- Κτηνοτροφικά φυτά-Βοσκές ΤΕΛ

-Εργαστήρια ζωικής παραγωγής ΤΕΛ

δ) Τεχνολόγοι γεωργικών μηχανών και αρδεύσεων

- Αρδευτικά μηχανήματα ΤΕΛ

- ΓΕωργικοί ελκυστήρες ΤΕΛ

  • Εργαστήριο γεωργικών μηχανημάτων ΤΕΛ

  •  

ε)Τεχνολόγοι Διοίκησης γεωργικών εκμεταλλεύσεων

- Εμπορία αγροτικών προϊόντων ΤΕΛ, ΕΠΑ

- Αγροτική κοινωνιολογία ΤΕΛ

- Γεωργικά εφόδια και εξοπλισμός ΕΠΛ

-Εργαστήριο αγροτικών συνεταιρισμών και εκμεταλλεύσεων ΤΕΛ, ΕΠΛ

στ)Τεχνολόγοι Γεωπονίας ανεξαρτήτως ειδικότητας

- Εργαστήριο, Β' τάξης ΤΕΛ

- Εργαστήριο Γεωπονίας ΕΠΛ (κλάδου 17)

- Τα θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα των ΤΕΣ κατανέμονται ως εξής:

α) Των ειδικοτήτων κηπουρικής- Ανθοκομίας και.
Δενδροκομίας; οι Τεχνολόγοι Φυτικής παραγωγής
και Τεχνολόγοι θερμοκηπιακών καλλιεργικών και
ανθοκομίας.

β) Των ειδικοτήτων Ζωοτεχνικής και Τυροκομίας -
Γαλακτοκομίας; οι Τεχνολόγοι Ζωικής παραγωγής

γ)
Της ειδικότητας Μηχανοποιημένης καλλιέργειαςοι Τεχνολόγοι γεωργικών μηχανών και αρδεύσεων

2- Τα μαθήματα της ομάδας (1) των Γεωπόνων

- Τεχνολογία και παραγωγή ΕΠΛ


 

ΤΕ1 ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

1. - Το εργαστήριο Ζωοτεχνικής των ΤΕΣ

- Το εργαστήριο Γεωργικών εφαρμογών των ΤΕΣ.

  1. - Το εργαστήριο Ζωικής παραγωγής των ΤΕΛ. .


 

ΤΕ1 ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

1-- Το εργαστήριο Μηχανοποιημένης καλλιέργειας !ων ΤΕΣ

  • Το εργαστήριο Γεωργικών εφαρμογών των ΤΕΣ

2. - Το εργαστήριο Γεωργικών μηχανημάτων των ΤΕΛ.


 


 

ΤΕ1 ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ

1. - Το εργαστήριο Γεωργικών εφαρμογών των ΤΕΣ,

2. - Το εργαστήριο Αγροτικών Συνεταιρισμών και Εκμεταλλεύσεων των ΤΕΛ.


 

ΤΕ1 ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

1. - Το εργαστήριο Ανθοκηπουρικής των ΤΕσ

- Το εργαστήριο Δενδροκομίας των ΤΕΣ

-1Ό εργαστήριο Γεωργικών εφαρμογών των ΤΕΣ

2. - Το εργαστήριο Φυτικής παραγωγής . Γ τάξης των ΤΕΛ.


 

ΤΕ1 ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΗΠΟΤΕΧΝΙΑΣ

1. - Το εργαστήριο Ανθοκηπουρικής των ΤΕ!.

- Το εργαστήριο Γεωργικών εφαρμογών των -Ρ£!,

2. - Το εργαστήριο Ανθοκομίας και κηποτεχνίας των ΤΕΛ.

.

ΠΕ9 ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ

1- Τα μαθήματα ειδικότητας του τομέα και των τμημάτων Οικονομίας και Διοίκησης των :ΕΛ , του κύκλου Διοίκησης και Οικονομίας των ΕΠΛ . (κύκλου 3) και του κλάδου Οικονομίας των ΕΠΛ (κλάδου και Σ.Ε. κλάδου 9) εκτός από τα αναφερόμενα (σε 1 ή ανάθεση) στους Νομικούς - Πολιτικούς ΠΕ13, στα Στελέχη Λογιστηρίου ΠΕ18 και στα Στελέχη Διοίκησης Επιχειρήσεων ΠΕ18. Αρχές Οικονομίας Α' τάξης ΤΕΛ Πολιτική Οικονομία ΓΕΛ.

- Λογιστικές εφαρμογές ΤΕΛ; ΕΠΛ.

- Στοιχεία Πολιτικής Οικονομίας Α' τάξης ΕΠΛ

2- Τα μαθήματα της ομάδας (1) των Στελεχών Λογιστηρίου.

- Στοιχεία Δημοκρατικού Πολιτεύματος ΓΎΜΝ,ΤΕΛ, ΤΕΣ

-Κοινωνιολογία ΤΕΛ και Δ" δέσμης
-Αρχές Πολιτικές Επιστήμης

-Στοιχεία Δημοκρατικού Πολιτεύματος ΓΕΛ    

-Δίκαιο ΤΕΛ

- Αρχές δικαίου ΕΠΛ,ΤΕΣ.

- Εφαρμογές της Πληροφορικής στην επιχείρηση ΤΕΛ, ΕΠΛ.


 

ΠΕ13 ΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

- Δίκαιο ΤΕΛ'

- Αρχές δικαίου ΕΠΛ,ΤΕΣ.

- Εισαγωγή στη Δημοσιότητα ΤΕΛ

- Στοιχεία Δημοκρατικού Πολιτεύματος ΓΥΜΝ,ΤΕΛ, ΤΕΣ.

- Αρχές Πολιτικής Επιστήμης - Στοιχεία Δημοκρατικού Πολιτεύματος ΓΕΛ, ΤΕΛ

- Εργατικό δίκαιο ΤΕΣ

- Ανθρώπινες σχέσεις - Επικοινωνία ΕΠΛ

- Φορολογική Νομοθεσία ΤΕΣ

- Δημόσιες σχέσεις ΕΠΛ.

- Στοιχεία Δικαίου Α' τάξης ΕΠΛ.

- Διεθνείς εμπορικές σχέσεις και οικονομική Γεωγραφία ΤΕΛ

- Στοιχεία Φορολογικής Νομοθεσίας ΕΠΛ

- Φορολογική πρακτική ΤΕΛ; ΕΠΛ

- Στοιχεία εμπορικού και εργατικού δικαίου ΕΠΛ

- Στοιχεία Νομοθεσίας οργάνωσης και διοίκησης -ΕΠΛ (Τ.Ε. κλάδου 14)

2. - Τα μαθήματα της ομάδας (1) των Στελεχών Διοίκησης Επιχειρήσεων.

- Το μαθήματα της ομάδας (1) των Κοινωνιολόγων

- Ψυχολογία ΓΣΛ

- Ψυχολογία - Ανθρώπινες σχέσεις ΕΠΛ

- Εξελικτική ψυχολογία ΕΠΛ

- Εισαγωγή στη διοικητική και οργανωτική των . επιχειρήσεων και οργανισμών ΤΕΛ '

- Πολιτική Οικονομία ΤΕΛ, ΓΕΛ, ΕΠΛ.

- Τεχνική συναλλαγών ΤΕΣ.

- Ελληνική Οικονομία ΤΕΛ, ΕΠΛ

- Ιστορία ΓΥΜΝ; ΓΕΛ, ΤΕΛ, ΕΠΛ (εκτός δέσμης).

- Οργάνωση και Διοίκηση οικονομικών μονάδων


 

ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΙ ΠΕ10

1- Κοινωνική Πρόνοια ΕΠΛ

-Κοινωνιολογία ΓΕΛ,ΤΕΛ;ΕΠΛ

- Προβλήματα της κοινωνίας και του ανθρώπου ΕΠΛ

2-Πολιτική Οικονομία ΓΕΛ;ΤΕΛ, ΕΠΛ

- Αρχές πολιτικής επιστήμης - Στοιχεία Δημ/κού Πολ/τος ΓΕΠ

-Ψυχολογία-Ανθρώπινες σχέσεις ΕΠΛ

-Εξελικτική ψυχολογία ΕΠΛ.


 

ΠΕ18 ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ


 

1- Λογιστικές εφαρμογές ΤΕΛ, ΕΠΛ

- Οργάνωση λογιστηρίου - Λογιστικές μηχανές

- Χρηματοοικονομικά ΕΠΛ (κλάδου 2)

- Αρχές οικονομίας Α' τάξης ΤΕΣ

- Στοιχεία λογιστικής ΤΕΣ

- Τεχνική συναλλαγών ΤΕΣ

- Οργάνωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων ΕΠΛ (Τ. Ε κλάδου 13).

2- Τα μαθήματα της ομάδας (1) των Οικονομολόγων

- Οργάνωση γραφείου ΤΕΣ

- Μηχανοργάνωση - Οργάνωση αρχείου ΤΕΣ

- Φορολογική πρακτική ΤΕΛ, ΕΠΛ


 

ΠΕ18 ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

1- Τα μαθήματα ειδικότητας του κλάδου και των Τ.Ε: του κλάδου 2 των ΕΠΛ, εκτός από τις Δημόσιες σχέσεις και τα Χρηματοοικονομικά

- Διοίκηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων ΕΠΛ (Τ.Ε. · κλάδου 9).

- Ελληνική δακτυλογραφία ΤΕΛ και δακτυλογραφία ΤΕΣ.

- Πρακτική Γραμματείας ΤΕΛ

- Εισαγωγή στη Διοικητική και Οργανωτική των Επιχειρήσεων - Οργανισμών ΤΕΛ.

- Ελληνική στενογραφία ΤΕΛ .

- Οργάνωση γραφείου ΤΕΣ

- Μηχανοργάνωση - Οργάνωση αρχείων ΤΕΣ

- Πρακτική Γραφείου ΤΈΣ

  • Διεθνείς εμπορικές σχέσεις ΤΕΣ

2.- Τα μαθήματα της ομάδας (1) των Νομικών – Πολιτικών.


 

ΠΕ14 ΙΑΤΡΟΙ ΠΕ14

  1. Τα θεωρητικά μαθήματα ειδικότητας του τομέα Κοινωνικών Υπηρεσιών των ΤΕΛ και του κλάδου Ιατρικών εργαστηρίων των ΕΠΛ (κλάδου 6), εκτός από τα αναφερόμενα ( σε 1η ανάθεση) στους Φαρμακοποιούς, Οδοντίατρους και Βιολόγους

-Αρχές Ιατρικής Α' τάξης ΤΕΛ Στοιχεία ανάπτυξης και παθολογίας του ανθρώπινου οργανισμού ΕΠΛ ( κλάδου 7).

- Οργανισμός του ανθρώπου Α' τάξης ΕΠΛ

2-Τα εργαστηριακά μαθήματα της ομάδας (1) των πτυχιούχων Ιατρικών Εργαστηρίων ΠΕ18

- Φαρμακολογία ΤΕΛ

- Κλινική Φαρμακολογία ΕΠΛ (κλάδου 6)

- Περιβάλλον και Υγεία ΓΕΛ;ΈΠΛ.


 

ΠΕ14 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

1. - Τα μαθήματα της ομάδας (1) των ιατρών εκτός
από τα εξής:

Παρασιτολογία ΤΕΛ,

Βιοχημεία ΤΕΛ,

Βιοχημεία-Μικροβιολογία ΤΕΛ,

Ακτινολογία Ι ΤΕΛ,

Ακτινολογία 1λ ΤΕΛ και

Ιολογία ΕΠΛ.

- Νοσηλευτική Ι και 11.

2. - Τα εργαστηριακά μαθήματα των τμημάτων: Νοσηλευτικής; δοηθυϊιν Αναισθησιολόγων, Β. Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, Β. Βρεφοκόμων- Παιδοκόμων.

- Εργαστήριο Ι και II κλάδου 6) ΕΠΛ. 1 - Φαρμακολογία ΤΕΛ.

- Κλινική Φαρμακολογία ΕΠΛ.

- Τα μαθήματα ειδικότητας της Ομάδας ί1) των πτυχ. Κοινωνικής Εργασίας ΠΕ18 του κλάδου 7 Κοινωνικής Πρόνοιας των ΕΠΛ.


 

ΠΕ14 ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΠΕ14

1-Τα μαθήματα ειδικότητας του τμήματος Υπαλλήλων

Φαρμακείου των ΤΕΣ.

- Κλινική φαρμακολογία ΕΠΛ (κλάδου 6)

- Φαρμακευτική Χημεία ΕΠΛ (κύκλου 21

- Φαρμακολογία ΤΕΛ

2- Βιοχημεία ΤΕΛ

- Βιολογία - Βιοχημεία ΕΠΛ

- Βιοτεχνολογία ΕΠΛ

- Αρχές Ιατρικής Α' τάξης ΤΕΛ

- Οικολογία και περιβάλλον ΕΠΛ

- Μικροβιολογία ΤΕΛ

- Παρασιτολογία ΤΕΛ'

- Χημεία ΤΕΛ, ΤΕΣ

- Γενική Χημεία ΕΠΛ

- Βιολογία ΓΕΛ


 

ΠΕ18 ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ

1. - Μαιευτική - Γυναικολογία Του τμήματος Νοσηλευτικής του τομέα Κοινωνικών Υπηρεσιών των ΤΕΛ:

2. - Τα υπόλοιπα μαθήματα του τμήματος

. Νοσηλευτικής ταυ τομέα Κοινωνικών Υπηρεσιών

των ΤΕΛ.

- Τα μαθήματα της Ομάδας (2) των πτυχιούχων Νοσηλευτικής ΠΕ18.

- Βρεφοκομία Ι και II του τμήματος Β. Βρεφοκόμων- Παιδοκόμων των ΤΕΛ.

- Στοιχεία Παιδιατρικής του τμήματος Β. βρεφοκόμων-Παιδοκόμων των ΤΕΛ.

- Πρώτες βοήθειες του τμήματος Βρεφοκόμων-Παιδοκόμων των ΤΕΛ.


 

ΠΕ18 ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

1. - Υγιεινή του τμήματος β. βρεφοκόμων -Παιδοκόμων των ΤΕΛ. .

- Δημόσια και Κοινωνική υγιεινή του τμήματος Νοσηλευτικής των. ΤΕΛ.

2. - Παρασιτολογία του τμήματος Β. Ιατρικών και Βιολογικών εργαστηρίων των ΤΕΛ.

- Μικροβιολογία Ι και II του τμήματος β. Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων των ΤΕΛ.

- Αρχές ιατρικής Α' ΤΕΛ.

- Οικολογία και Περιβ4λλον.Β' ΕΠΛ:

- Περιβάλλον και Υγεία του κλάδου 6 ιατρικών εργαστηρίων των ΕΠΛ. γ

- Οικολογία-Στοιχεία Προστασίας Περιβάλλοντος του Τ.Ε~ "Τεχνικός Βοηθός Βιολογικών και Ιατρικών Εργαστηρίων" του κλάδου 6 των Ε.Π.Λ.


 

ΠΕ18 ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

1-Τα εργαστηριακά μαθήματα του τομέα κοινωνικών υπηρεσιών των ΤΕΛ και του κλάδου Ιατρικών Εργαστηρίων των ΕΠΛ (κλάδου 6).

2- Τα μαθήματα της ομάδας (1) των Ιατρών


 

ΠΕ18 ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ( ΝΟΣΟΚΟΜΟΙ)

1- Τα θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα ειδικότητας των τμημάτων Βοηθών Νοσοκόμων τουτομέα Κοινωνικών Υπηρεσιών των ΤΕΛ:

2- Φροντίδα ατόμων με ειδικές ανάγκες (Τ.Ε. κλάδου ,,7) .

- Αποκατάσταση ατόμων με ειδικές ανάγκες ΕΠΛ (Τ.Ε. κλάδου 7)

- Πρακτική άσκηση Τ.Ε. κλάδου 7 ΕΠΠ

- Τα μαθήματα της ομάδας (1) των Ιατρών

- Επισκέψεις σε Ιδρύματα Κοινωνικής Πρόνοιας (κλάδου 7 ΕΠΛ)


 

ΠΕ18 ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

1- Κοινωνική Πρόνοια κλάδων 7 ΕΠΛ

- Επισκέψεις σε Ιδρύματα Κοινωνικής Πρόνοιας κλ. 7 ΕΠΛ

- Φροντίδα ατόμων με ειδικές ανάγκες Τ.Ε. κλ. 7 ΕΠΛ.

- Αποκατάσταση ατόμων με ειδικές ανάγκες Τ.Ε: κλ. 7 ΕΠΛ

- Πρακτική άσκηση Τ.Ε. κλ. 7 ΕΠΛ.


 


 

ΠΕ18 ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ

1- Εργαστήριο 3 (Ακτινολογία- Ακτινοθεραπευ-τική - Πυρηνική Ιατρική ) κλάδου 6 ΕΠΠ

- θεωρία ακτινολογίας Ι και II ΤΕΛ

- Εργαστήριο ακτινολογίας Ι και II ΤΕΛ


 


 

ΠΕ18 ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΙΑΣ

1- Μορφές απασχόλησης και δραστηριότητας παιδιών προσχολικής ηλικίας κλάδου 7 ΕΠΛ

- Η προσχολική αγωγή ως θεσμός κλ. 7 ΕΠΛ


 

ΠΕ14 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΠΕ18 ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΚΟΙ

1- Τα οδοντοτεχνικά μαθήματα του τομέα Κοινωνικών υπηρεσιών των ΤΕΛ.


 

ΠΕ18 ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

1. - Τα μαθήματα του τμήματος Διαιτητικής των ΤΕΛ εκτός από τα εξής:

Ανατομία και Φυσιολογία Ζωικών και Οργανισμών της Γ τάξης των ΤΕΛ, !τοιχεία Νοσολογίας της Β' τάξης ΤΕΛ, Στοιχεία ανάπτυξης και παθολογίας του ανθρώπινου οργανισμού της Γτάξης ΤΕΛ.

- Διατροφή και θρεπτικά συστατικά του τμήματος "Βοηθών Φαρμακείων" των ΤΕΛ. .

2. - Τεχνολογία Γυμν. (μόνο για Τεχνολόγους Τροφίμων).


 


 

ΤΕ1 ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ

2-Τα εργαστήρια οδοντοτεχνίας του τομέα Κοινωνικών Υπηρεσιών των ΤΕΛ.


 

ΤΕ1 ΒΟΗΘΟΙ ΒΡΕΦΟΚΟΜΟΙ ΠΑΙΔΟΚΟΜΟΙ

2. - Πρακτική άσκηση σε παιδικούς σταθμούς Ι και II ΤΕΛ.


 


 

ΤΕ1 ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

2. -Το Εργαστήριο Ακτινολογίας Ι και II ΤΕΛ.

- Το εργαστήριο ΙΙΙ(κλάδου 6) ΕΠΛ. .


 

ΠΕ18 ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

1- Τα θεωρητικά μαθήματα ειδικότητας του τομέα και του κλάδου Εφαρμοσμένων Τεχνών ΤΕΛ, ΕΠΠ εκτός από τα αναφερόμενα ( σε 1 η ανάθεση ) στους Αρχιτέκτονες και Καλών Τεχνών ΠΕ8.

- Τα εργαστηριακά μαθήματα του τομέα και του κλάδου Εφαρμοσμένων Τεχνών ΤΕΛ, ΕΠΛ

- Διακοσμ. σύνθεση - Χρωμ/γία ΤΕΛ, ΕΠΛ ,

2- Σχέδιο εφαρμογών ΤΕΛ, ΕΠΛ

- Αρχιτεκτονικό σχέδιο ΤΕΛ

- Σχέδιο Α' τάξης ΤΕΛ. και 4ου κύκλου ΕΠΛ

- Ελεύθερο σχέδιο ΤΕΛ. ΕΠΛ

- Ιστορία της Τέχνης ΤΕΛ, ΕΠΠ


 


 

ΤΕ1 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

1- Τα εργαστηριακά μαθήματα του τομέα και του κλάδου Εφαρμοσμένων Τεχνών ΤΕΛ, ΕΠΛ.

2- Τα μαθήματα της ομάδας (1) των πτυχιούχων Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών σπουδών


 

ΤΕ1 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ, ΨΥΚΤΙΚΟΙ ,

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΝ ΠΕ18

1,-Μηχανολογικά εργαστήρια ΤΕΛ, ΕΠΛ ,ΤΕΣ

- Μηχανουργικές κατασκευές Ηλεκτρολόγων ΤΕΣ.

2- Σχέδιο μηχανολογικού τομέα ΤΕΠ και μηχανολογικών ειδικοτήτων ΤΕΣ.

- Μηχανουργική τεχνολογία - Εργαστήριο ΤΕΛ, ΕΠΛ:


 


 

ΤΕ1 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ

1- Ηλεκτρολογικά εργαστήρια ΤΕΛ; ΕΠΛ,ΤΕΣ

2- Σχέδιο ηλεκτρολογικού τομέα ΤΕΛ και ηλεκτρολογικών ειδικοτήτων ΤΕΣ

  • Ηλεκτρονικά εργαστήρια ΤΕΛ, ΕΠΛ, ΤΕΣ

  •  

ΤΕ1 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ

1- Ηλεκτρονικά εργαστήρια ΤΕΛ, ΕΠΛ, ΤΕΣ


 

ΤΕ1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ Η/Υ

1- Εργαστήρια του τομέα και του Κλάδου Πληροφορικής των ΤΕΛ, ΕΠΛ ( για τμήματα με αριθμό μαθητών μεγαλύτερον από 10)


 


 

ΤΕ1 ΔΟΜΙΚΟΙ

1- Εργαστήρια Δομικών ΤΕΛ, ΕΠΛ,ΤΕΣ

2-Σχέδιο δομικού τομέα ΤΕΛ και δομικών ειδικοτήτων ΤΕΣ

- Σχέδιό Α' τάξης ΤΕΛ

- Σχέδιο Α' τάξης μηχανολογικών και δομικών ειδικοτήτων ΤΕΣ


 


 

ΤΕ1 ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ

1- Σχέδιο Α' τάξης ΤΕΛ και 4ου κύκλου ΕΠΛ

- Σχέδιο Α' τάξης Μηχανολογικών και Δομικών ειδικοτήτων ΤΕΣ'

2-Σχέδια όλων των τομέων ΤΕΛ και όλων των ειδικοτήτων ΤΕΣ


 


 

ΤΕ1 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Η ΓΡΑΦΕΙΟΥ ( ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ)

2-Τα μαθήματα της ομάδας (1) των Στελεχών Διοίκησης Επιχειρήσεων ΠΕ 18, εκτός από τα:

- Διοίκηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων ΕΠΛ

- Εισαγωγή στη Διοικητική και Οργανωτική των επιχειρήσεων - Οργανισμών ΤΕΛ


 

ΤΕ1 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ( ΛΟΓΙΣΤΕΣ)

2- Τα μαθήματα της ομάδας (1) των Στελεχών Λογιστηρίου ΠΕ18, εκτός από τα χρηματοοικονομικά ΕΠΠ ( κλ. 2) και την οργάνωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων ΕΠΛ (Τ.Ε.κλ.13)


 


 

ΤΕ1 ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΛΟΓΟΙ ΧΗΜΙΚΟΙ

1- Τα εργαστήρια του Χημικού - Μεταλλουργικού τομέα ΤΕΛ και των Μεταλλευτικών ειδικοτήτων ΤΕΣ,

2- Ποιοτική ανάλυση ΤΕΛ

- Εργαστήριο Χημείας ΕΠΛ ( κλάδου 16)


 

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΛΟΙΑΡΧΟΙ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΓΡΑΦΗΤΕΣ ΕΝ

1- Τα θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα αντίστοιχης ειδικότητας των ΤΕΛ Ναυτικής κατεύθυνσης


 

ΠΕ12 –17 ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

1- Αεροσκάφος ΤΕΣ

- Κινητήρες αεροσκαφών ΤΕΣ


 

ΤΕ1 ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

-Εργαστήριο αεροσκαφών ΤΕΣ,


 


 

ΔΕ1 ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΔΕ1

2- Εργαστήρια αντίστοιχης ειδικότητας. ΤΕΛ, ΕΠΛ ΤΕΣ


 


 

ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

1. - Τα μαθήματα του τομέα και του κλάδου φορικής ΤΕΛ, ΕΠΛ κλάδου και Τ.Ε. κλάδου και των ΓΎΜΝ εκτός από την Τεχνολογία Η/Υ και τα Μαθηματικά για την Πληροφορική.

- Τα μαθήματα ειδικότητας πληροφορικής των υπαλλήλων Η/Υ και διατρητικών μηχανών ΤΕΣ

-Εισαγωγή στους Η/Υ ΓΕΛ

-Πληροφορική – Η/Υ ΕΠΛ

2.-Τεχνολογία Η/Υ ΤΕΛ,ΕΠΛ.

-Μαθηματικά για την Πληροφορική ΕΠΛ


 


 

2) ΥΠΕΠΘ Γ2/1047/22.2.96 ( ΜΕΡΟΣ Α)

ΘΕΜΑ :ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ Γ2/3325/4.9.89 ΚΑΙ Γ2/3644/9.10.90ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ ΜΑΣ.


 

Έχοντας υπόψη :

1. Την αριθμ. Δ219018/23.5.95 Υπουργική απόφαση με την οποία προστίθενται νέες ειδικότητες εκπαιδευτικού προσωπικού για την κάλυψη αναγκών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

2. Την ανάγκη καθορισμού μαθημάτων που θα διδάξουν οι εκπαιδευτικοί των νέων αυτών ειδικοτήτων:

3. Την αριθμ. Γ2/3325/4.9.89 εγκύκλιο μας " Περί καθορισμού αντιστοιχίας ειδικοτήτων εκπαιδευτικών, και διδασκομένων μαθημάτων:"

4. Την αριθμ. Γ2/3644/9.10:90 εγκύκλιο μας με θέμα " «οδηγίες για τη διδασκαλία μαθημάτων."

5. Την ανάγκη ρυθμίσεως λειτουργικών προβλημάτων του παρουσιάστηκαν κατά την εφαρμογή των ανωτέρω εγκυκλίων τροποποιούμε και συμπληρώνουμε αυτές ως ακολούθως :

Α'. ΣΤον πίνακα που προσαρτάται στην εγκύκλιο Γ2/3325/4.9.89 προστίθενται περιπτώσεις ως εξής:


 

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕ12


 

1. - Τα μαθήματα των Μηχανολόγων ΠΕ12 της Β' τάξης του Μηχανολογικού τομέα ΤΕΛ, της Α' τάξης των Μηχανολογικών ειδικοτήτων ΤΕΣ και του κλάδου Μηχανολογίας των ΕΠΛ (κλάδου 13) εκτός από το

μάθημα Αυτοκίνητο και μεταφορικά μέσα: Επίσης το μάθημα Στοιχεία Μηχανών Γ τάξης ΤΕΛ. -Τεχνολογία Γυμν.

2. - Τα μαθήματα της Ομάδας (2) των Μηχανολογικών κλάδου ΠΕ12 της εγκυκλίουΓ2/3325Ι4.9.89.


 

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΠΑΣ ΠΕ12 ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ

ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕ18

1.- Τα θεωρητικά και. Εργαστηριακά μαθήματα του
Τομέα Κλωστοϋφαντουργίας των ΤΕΛ και των
ειδικοτήτων Κλωστοϋφαντουργίας των ΤΕΣ. Τα παρακάτω μαθήματα της ειδικότητας
Κοπτικής - Ραπτικής-Ετοίμων ενδυμάτων των ΤΕΣ

Χώρος εργασίας Εξοπλισμός - Ασφάλεια, Τεχνική Ανάλυση - Κοστολόγηση - Επαγγελματική συμπεριφορά και . Υφαντικές ύλες-Υφάσματα

2,-Τα υπόλοιπα μαθήματα της ειδικότητας Κοπτικής - Ραπτικής-Ετοίμων ενδυμάτων των ΤΕΣ (εκτός από το μάθημα Ελεύθερο Σχέδιο-Χρώμα.) - Τεχνολογία Γυμν. .


 

ΤΕ1 ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ

1.-Τα εργαστηριακά .μαθήματα των ειδικοτήτων ΤΕ1 Κλωστοϋφαντουργίας των ΤΕΣ.

2.-Τα εργαστηριακά μαθήματα του τομέα Κλωστοϋφαντουργίας των ΤΕΛ.
- Τα εργαστηριακά μαθήματα της, ειδικότητας Κοπτικής-Ραπτικής- ετοίμων ενδυμάτων ; των ΤΕΣ.


 

ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΙ ΠΕ17

1.- Τα μαθήματα της Ομάδας (1) των Τοπογράφων Μηχανικών κλάδου ΠΕ12 της εγκυκλίου Γ23325/4.9.89.

2.- Τα μαθήματα της Ομάδας (2) των Τοπογράφων
Μηχανικών κλάδου ΠΕ.12 της εγκυκλίου Γ2/3325/4.9.89.


 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΕ17


1. -Τεχνολογία Οργάνων εργαστηρίου του τμήματος
Ιατρικών και Βιολογικών εργαστηρίων του τομέα Κοινωνικών Υπηρεσιών των ΤΕΛ.

-Τεχνολογία ηλεκτρονικών εξαρτημάτων

-Σχεδίαση Ηλεκτρονικού τομέα των ΤΕΛ.

-Τεχνολογία και Σχεδίαση ηλεκτρονικών εξαρτημάτων των Ηλεκτρονικών ειδικοτήτων των ΤΕΣ.

- Ηλεκτρονικά όργανα και μετρήσεις των Ηλεκτρονικών ειδικοτήτων των ΤΕΣ 2-Ηλεκτρονικό εργαστήριο Α' τάξης των Ηλεκτρονικών ειδικοτήτων των ΤΕΣ.

- Ηλεκτρονικό εργαστήριο Ι Β' τάξης Ηλεκτρονικού τομέα ΤΕΛ.

- Τεχνολογία Γυμν.


 

ΠΕ17 ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ

1.- Ψυκτικές μηχανές ~ και - εγκαταστάσεις του Μηχανολογικού τομέα των ΤΕΛ.

- Κλιματισμός του Μηχανολογ. τομέα των ΤΕΛ.

-Εργαστήριο.θέρμανσης, ψύξης,κλιματισμού του Μηχανολογικού τομέα των ΤΕΛ.

- Ψυκτικές εγκαταστάσεις . των Μηχανολογικών

ειδικοτήτων των ΤΕΣ.

Εργαστήριο Ψυκτικών Εγκαταστάσεων των

ΤΕΣ.

2. - Παραγωγή, μεταφορά και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας Ηλεκτρολογικού τομέα ΤΕΛ ~ και Ηλεκτρονικών ειδικοτήτων ΤΕΣ.

- Στοιχεία ηλεκτρισμού Α' τάξης ΤΕΛ.

- Τεχνολογία Γυμν.


 

.ΠΕ18 ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΙΑΣ

1. - Τα θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα της ειδικότητας Αργυροχρυσοχοίας των ΤΕΣ εκτός από Ιστορία Τέχνης:

2. - Ιστορία Τέχνης της ειδικότητας Αργυροχρυσοχοίας των ΤΕΣ.


 

ΠΕ18 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

.1- Τα παρακάτω μαθήματα των τμημάτων "Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων" και Υπαλλήλων Επιχειρήσεων, Μεταφορών του Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης των ΤΕΛ. !τοιχεία Τουρισμού-Τουριστικής Οικονομίας: Οργάνωση-Λειτουργίες -Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων.

Τήρηση λογαριασμών πελατών. Μηχανοργάνωση-Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές. !τοιχεία Εργατικής και Ξενοδοχειακής Νομοθεσίας.

Έκδοση εισιτηρίων. . Μεταφορές.

Παγκόσμια Τουριστική Γεωγραφία και Τουρισμός.

2. - Τα μαθήματα της ομάδας ί1) των !τελεχών Διοίκησης Επιχειρήσεων ΠΕΙ8 , και Νομικών -Πολιτικών ΠΕ13.

- Τα υπόλοιπα μαθήματα του τμήματος "Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων" του Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης των ΤΕΛ.


 

ΥΠΕΠΘ Γ2/5721/21-10-97

ΘΕΜΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΕ Σ.Ε.Κ..

Με αφορμή ερωτήματα Δ/νσεων Δ/θμιας Εκπαίδευσης που υποβλήθηκαν στην Υπηρεσία μας και με σκοπό την ομοιόμορφη λειτουργία των σχολικών μονάδων στο πλαίσιο της ενιαίας αντιμετώπισης της εκπαιδευτικής πράξης, σας γνωρίζουμε τα εξής:

1. Σχετικά με τη διδασκαλία του μαθήματος Τεχνολογία και Παραγωγή της Α' τάξηςΕ.Π.Λ., όταν ο αριθμός των μαθητών είναι μέχρι 35 (1 τμήμα), το μάθημα διδάσκεται συνολικά από δύο (2) καθηγητές, ασχέτως αν το τμήμα χωρίζεται σε δύο ομάδες. Σε αυτή την τελευταία περίπτωση (του χωρισμού του τμήματος σε δύο ομάδες των 17 18 μαθητών) εξυπακούεται ότι διδάσκει από ένας εκπαιδευτικός σε κάθε ομάδα.

Σημειώνεται ότι το μάθημα της Τεχνολογίας και Παραγωγής διδάσκεται από εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ 12 Μηχανικών, ΠΕ 14 Γεωπόνων, ΠΕ 17 Τεχνολόγων Μηχανικών και ΠΕ 18 Τεχνολόγων Γεωπονίας και Οχημάτων, σύμφωνα με την Γ2/3325/4-9-89 εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ.

2. Σχετικά με το μάθημα Πληροφορική Η/Υ Β' τάξης Ε.Π.Λ. και σε ό,τι αφορά στον αριθμό των διδασκόντων ανά τμήμα ή ομάδα, ισχύει ό,τι και για το προαναφερθέν στην παράγραφο 1 της παρούσης μάθημα Τεχνολογία και Παραγωγής της Α' τάξης Ε.Π.Λ.

3. Το μάθημα του Σχεδίου των Ε.Π.Λ. διδάσκονται σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 1 της εγκυκλίου Γ2/5402/14-10-94, την οποία και σας επισυνάπτουμε,

4. Για τα εργαστηριακά μαθήματα των κλάδων και τμημάτων ειδίκευσης των Ε.Π.Λ., εάν για οποιονδήποτε λόγο απαιτείται να γίνει διάσπαση του συνολικού αριθμού των μαθητών τους σε τμήματα, η διάσπαση τους θα γίνεται σύμφωνα με τις παραγράφους Β1 και Β2 του Γ2/832/17-5-96 εγγράφου μας, το οποίο σας επισυνάπτουμε.

Είναι ευνόητο πως ο χωρισμός γίνεται με βάση τους παρακολουθούντες και όχι στους εγγεγραμμένους μαθητές.

Ειδικότερα για τα κοινά μαθήματα Β' και Γ' τάξης Ε.Π.Λ., πρέπει να γίνεται συνδιδασκαλία των μαθητών.


 


 

ΥΠΕΠΘ Γ2/832/17-5-96

ΘΕΜΑ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΑ Σ.Ε.Κ. ΚΑΙ Σ.Ε..

Α. Σχετικά με τις εβδομαδιαίες ώρες λειτουργίας του κάθε εργαστηρίου, που αναφέρονται στις αριθμ. Γ2/4321/26-10-88 και Γ2/3431/13-9-89 Υ.Α. και για τις περιπτώσεις που μία τάξη (τμήμα) ασκείται κατά τη διάρκεια της χρονιάς σε δύο εργαστήρια προκειμένου αυτές να ληφθούν σαν βάση για τον ορισμό υπευθύνων εργαστηρίων κατεύθυνσης και υπευθύνων τομέα των Σ.Ε.Κ. και Σ.Ε. λόγω της σοβαρότητας του θέματος η Υπηρεσία μας θα εξετάσει και θα προσπαθήσει να δώσει γενική λύση στα πλαίσια της συμπλήρωσης της Γ2/4321/26-10-88 Υ.Α. με τα εργαστήρια κατεύθυνσης που έχουν προκύψει λόγω νέων ειδικοτήτων και της συμπλήρωσης της Γ2/3431/13-9-89 Υ.Α. με τα τμήματα που ασκούνται σε κάθε εργαστήριο.

Β. Σχετικά με το χωρισμό τμημάτων στα ΤΕΛ και στις ΤΕΣ:

1. Όταν ο αριθμός των μαθητών δεν δικαιολογεί τον χωρισμό σε δύο τμήματα (λιγότεροι από 35) αλλά αυτό πραγματοποιείται για διαφόρους λόγους π.χ. μικρές αίθουσες μη επαρκής εργαστηριακός εξοπλισμός κλπ. ο χωρισμός πρέπει να γίνεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε α) να μην απαιτείται μεγαλύτερος αριθμός εκπαιδευτικών από τον απαιτούμενο σύμφωνα με την αρ. Γ2/5402/14-10-94 εγκύκλιο όταν το τμήμα δεν διασπάται και β) ο αριθμός των μαθητών που αντιστοιχεί σε κάθε εκπαιδευτικό στο εργαστήριο να είναι περίπου ο ίδιος. Για παράδειγμα τμήμα με αριθμό μαθητών 28 θα έπρεπε να χωρίζεται σε δύο μικρότερα τμήματα ως εξής: 1° τμήμα με 10 μαθητές (1 καθηγητής στα εργαστηριακά μαθήματα) και 2° τμήμα με 18 μαθητές (2 καθηγητές στα εργαστηριακά μαθήματα) έτσι ώστε να ασχολούνται 3 καθηγητές στα εργαστηριακά μαθήματα όπως και στην περίπτωση μη διάσπασης του τμήματος.

2. Όταν ο αριθμός των μαθητών δικαιολογεί τον χωρισμό σε δύο ή περισσότερα τμήματα πρέπει αυτός να γίνεται με το σκεπτικό της προηγούμενης περίπτωσης. Πα παράδειγμα τάξη με 78 μαθητές πρέπει να χωριστεί σε 3 τμήματα ως εξής: Ένα τμήμα των 30 μαθητών (3 καθηγητές στα εργαστηριακά μαθήματα) και δύο τμήματα των 24 μαθητών (από δύο καθηγητές στα εργαστηριακά μαθήματα).

Είναι ευνόητο πως ο χωρισμός γίνεται με βάση τους παρακολουθούντες και όχι τους εγγεγραμμένους μαθητές.

Για τα μαθήματα γενικής παιδείας και τα κοινά ειδικοτήτων, αν υπάρχουν, πρέπει να γίνεται συνδιδασκαλία σε εφαρμογή των άρθρων 8 (παρ. 8) και 9 (παρ. 8) του Ν. 1566/85.

ΕΠΑΛ -ΕΠΑΣ

ΛΑΡΙΣΑ, ΘΕΣΣΑΛΙΑ, Greece
Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ